Cum salvezi CASNICIA. 4 comportamente care pot anunta DIVORTUL

Cum salvezi CASNICIA. 4 comportamente care pot anunta DIVORTUL

Relatiile au reprezentat mereu un element de studiu pentru oamenii de stiinta. Unora le-a luat o viata de munca asidua pentru a putea emite cateva teorii cu privire la modul cum se dezvolta sentimentele in cuplu. Altii au cautat comportamente daunatoare relatiei, stabilind si un top 4.

Psihologul american John Gottman a gasit, dupa 40 ani de cercetare, 4 tipuri de comportamente nocive pentru mariaj, pe care le-a numit sugestiv Cei Patru Calareti ai Apocalipsei. Cititi cu atentie acest top. Ar putea sa va ajute in salvarea unei relatii de iubire.

1. Dispretul.

Semne: Unul dintre parteneri face haz de celalalt acasa sau in public, ii pune porecle jignitoare in mod intentionat si nu da doi bani pe opiniile partenerului/ei. Astea sunt semne clare de neapreciere, de dispret.

Solutii: Pune-te in locul unei persoanei pe care o batjocoresti. Nu ti-ar placea, asa-i? Apoi, aminteste-ti cat de mult o iubesti, atunci cand vrei sa iti desfasori dispretul!

2. Critica.

Semne: Unul dintre parteneri devine foarte iritat din cauza oricarei erori comise de celalalt. Mai mult, cand n-are motive clare, aduce in discutie situatii incriminatoare din trecut. practic, ajunge sa critice persoana si nu faptele sale. Discutia va incepe, de obicei, cu expresia Mereu faci totul gresit!

Solutii: Nu mai folosi tonul agresiv in conversatie! Nu trasforma o mica problema intr-una uriasa; cum spun romanii: nu face din tantar armasar. Daca vrei o relatie sanatoasa, explica-i fara sa tipi, calm, ce crezi ca gresete, unde si de ce. Comunicarea este esentiala in cuplu! Daca folosesti forta(chiar si pe cea a glasului) sa ai parte deun monolog care va distruge, intr-un final, relatia.

3. Comportamentul defensiv.

Semne: Atunci cand un membru al cupluluii considera ca a facut ceva rau, pentru a evita critica, intra intr-o defensiva agresiva. Expresia favorita este Nu e vina mea! Cautand scuze pe un ton ridicat nu face decat sa isi enerveze jumatatea, care va reactiona dur la randu-i. De aici, o cearta in toata regula. Repetate, aceste scandaluri duc la separare.

Solutii: In asemenea situatii, e mai bine sa iti asumi responsabilitatea si sa iti ceri scuze pentru comportamentul inadecvat. Astfel, nu vei pierde timp cu argumente fara acoperire si iti putea canaliza energiile pe ceva constructiv.

4. Evita infruntarea.

Semne. Exista si tiparul de individ care fuge de situatiile conflictuale, crezand ca lucrurile se rezolva de la sine. Acesti oameni raspund la nemultumirile din cuplu rapid si fara implicare emotionala. Altii chiar isi ignora partenerul/a in toate modurile posibile. Un asemenea comportament nu face bine relatiei. Cel ignorat se va simti parasit si va reactiona din ce in ce mai agresiv, iar cel care evita conflictul se va simti strans agresat, nedreptatit si la final infuriat. Cel mai probabil, va urma un scandal monstru si o despartire definitiva.

Solutii: Nu fugi de responsabilitati si nu iti ascunde sentimentele fata de jumatatea ta! Incearca sa rezolvi conflictul pe cale pasnica, aducand argumente si ascultand pasurile celuilalt.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti casatorit/a in afara granitelor tarii si vrei divortul? Normele de legislatie dunt diferite de la o...
Ai divortat, dar doresti sa pastrezi numele de familie? Exista aceasta posibilitate, dar DOAR in anumite conditii....
Infidelitatea este una dintre marile probleme ale casniciilor. Conform unui sondaj recent, nu mai putin de 2,2%...