Cum salvezi CASNICIA. 4 comportamente care pot anunta DIVORTUL

Cum salvezi CASNICIA. 4 comportamente care pot anunta DIVORTUL

Relatiile au reprezentat mereu un element de studiu pentru oamenii de stiinta. Unora le-a luat o viata de munca asidua pentru a putea emite cateva teorii cu privire la modul cum se dezvolta sentimentele in cuplu. Altii au cautat comportamente daunatoare relatiei, stabilind si un top 4.

Psihologul american John Gottman a gasit, dupa 40 ani de cercetare, 4 tipuri de comportamente nocive pentru mariaj, pe care le-a numit sugestiv Cei Patru Calareti ai Apocalipsei. Cititi cu atentie acest top. Ar putea sa va ajute in salvarea unei relatii de iubire.

1. Dispretul.

Semne: Unul dintre parteneri face haz de celalalt acasa sau in public, ii pune porecle jignitoare in mod intentionat si nu da doi bani pe opiniile partenerului/ei. Astea sunt semne clare de neapreciere, de dispret.

Solutii: Pune-te in locul unei persoanei pe care o batjocoresti. Nu ti-ar placea, asa-i? Apoi, aminteste-ti cat de mult o iubesti, atunci cand vrei sa iti desfasori dispretul!

2. Critica.

Semne: Unul dintre parteneri devine foarte iritat din cauza oricarei erori comise de celalalt. Mai mult, cand n-are motive clare, aduce in discutie situatii incriminatoare din trecut. practic, ajunge sa critice persoana si nu faptele sale. Discutia va incepe, de obicei, cu expresia Mereu faci totul gresit!

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In ultimii ani, rata divorturilor din Romania a crescut ingrijorator. Despartirea dintre doi oameni poate fi insa...
Divortul reprezinta un eveniment nefericit pentru toti copiii, indiferent de varsta. Exista mai multe metode prin care...
Divortul reprezinta o perioada grea nu numai pentru parinti, ci si pentru copii, deoarece este incarcata de...