9 semne subtile ca o persoana nu te place

9 semne subtile ca o persoana nu te place

Vrei sa afli daca o persoana intrata recent in viata ta te place sau nu? Ai putea sa-ti faci curaj sa o intrebi. Nu vei avea, insa, garantia unui raspuns sincer. Mai bine invata sa-i citesti gesturile. Nu e atat de complicat. Ai nevoie de putina atentie si de interpretarile corecte.

Semne subtile ca o persoana nu te place:

1. Se scarpina pe gat. Acest gest inseamna, adesea, ca interlocutorul traieste un moment de indoiala, de nesiguranta. Desigur, gestul poate reliefa si un inceput de flirt. Poti face, insa, distinctia. Daca persoana din fata ta nu te place, scarpinatul pe gat poate fi dublat de ridicarea umerilor, adica ascunderea gatului. Acest tipar inseamna ca omul din preajma nu e de acord cu tine sau nu doreste sa iti spuna adevarul!

2. Strange din buze. Daca interlocutorul isi musca/framanta buzele, cel mai probabil nu se simte confortabil in preajma ta. S-ar putea, de asemenea, sa nu-i placa subiectul. Mai mult, muscarea sau strangerea buzelor reprezinta o modalitate de alungare a starii de anxietate.

3. Pastreaza distanta. Nu ne referim la distanta pe care o presupune o perioada nedorita de pandemie. Vorbim despre pasul inapoi pe care un om il face doar atunci cand doreste sa pastreze o distanta fizica si(sau) emotionala fata de tine. E clar ca nu-i creezi o stare de bine, daca face asta! In fond, cine nu doreste sa scape de persoanele antipatice?!

4. Afiseaza un zambet fals. Poti detecta destul de simplu un zambet lipsit de autenticitate. Daca muschii fetei se misca putin spre deloc, acolo a avut loc un zambet de complezenta, fals. Un om care zambeste/rade pe bune isi pune la treaba muschii faciali. Vei vedea linii in jurul buzelor si sub ochi.

5. Nu te priveste deloc in ochi. Lipsa contactului vizual este, de la inceput, un semn rau atunci cand exista un dialog. Ar putea insemna ca persoana respectiva nu e interesata de conversatie, nu e atrasa de tine sau ca nu exista o conexiune atat de puternica pe cat credeai. Mai mult, interlocutorul s-ar putea sa-ti ascunda ceva...

6. Isi schimba pozitia picioarelor. Daca interlocutorul sta pe un scaun /fotoliu langa tine si observi ca isi muta picioarele in directie opusa, e clar ca nu e totul in regula! De obicei, impreuna cu picioarele, trunchiul se intoarce in aceeasi pozitie. Disconfortul este cauza acestui gest reflex.

7. Da raspunsuri cat mai scurte. Daca de fiecare data cand pui o intrebare sau incepi o conversatie, raspunsul persoanei din fata ta se rezuma la 2-3 cuvinte(da, nu, nu stiu etc), atunci e clar ca nu reprezinti interes. Cel mai probabil, plictisesti, iar persoana in cauza raspunde doar din obligatie sau din politete.

8. Schimba tonul vocii. Tonul vocii conecteaza oamenii. In egala masura, el poate indeparta doua sau mai multe persoane. Daca interlocutorul foloseste un ton rece/taios, fii sigur/a ca doreste sa pastreze distanta.

9. Pozitia mainilor. La o masa, iti vei da seama destul de usor daca persoana din fata ta doreste sa comunice cu tine. In caz ca ii face placere prezenta ta isi va pozitiona mainile pe genunchi sau le va misca cu relaxare. Daca vrea sa plece repede, va sta cu mainile ifixate pe bratele scaunului/fotoliului. Sunt semne de neimplicare, de plictiseala si de anxietate.

Citeste si: Cum sa dezvolti RELATIA de CUPLU. Scapa de aceste stereotipuri

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prietenia este o relatie afectiva dupa care orice om tanjeste. Fara prieteni am fi mai saraci. Dar...
Prietenii sunt foarte importanti pentru orice om. Fara acestia, singuratatea, depresia, anxietatea se pot instala rapid in...
Familia si prietenii sunt concepte esentiale, intr-o societate in care totul se misca foarte rapid, sacadat, stresant....