Cum pot fi manipulati oamenii

Cum pot fi manipulati oamenii

Dorinta oamenilor de a-si manipula semenii are la baza diverse motive, mai mult sau mai putin sanatoase.

Iata cateva metode prin care pot fi manipulati oamenii:

In primul rand asigurati-va ca persoana in cauza este capabila sa faca ceea ce va doriti. Unele persoane nu pot fi manipulate, deoarece nu sunt in stare sa faca anumite lucruri.

Analizati actiunile persoanei pe care doriti sa o manipulati. Daca aceasta face anumite lucruri pe care nu doriti sa le faca, incercati mai intai sa intelegeti motivele sale si apoi sa incercati sa-i schimbati comportamentul. Incercati sa convingeti persoana respectiva ca ceea ce doriti sa faca este un lucru bun si aduceti-i argumente in acest sens, pentru a ajunge sa creada ea insasi acest lucru.  

Gasiti un factor care sa motiveze persoana pe care doriti sa o manipulati. Folositi-va de acest factor pentru a obtine un impact puternic. Ganditi-va ce conteaza pentru persoana respectiva atunci cand ia decizii, pe baza unor actiuni din trecut si folsiti-va de respectivul lucru pentru a obtine rezultatul dorit de la acea persoana.

Incercati sa aflati factorii de risc ai persoanei respective, pentru a nu avea suprize atunci cand incercati s-o convingeti sa faca un anumit lucru. Odata ce intelegeti ce anume intelege acea persoana prin riscuri, tot ce trebuie sa faceti e sa le minimalizati, pentru a putea manipula persoana in cauza.

Faceti in asa fel incat persoana manipulata sa se considere personajul pozitiv in toata povestea, astfel incat sa creada ca totul a venit de la sine putere si ca au facut lucrul cel mai bun pe care il puteau sa faca. 

Pentru a manipula mai usor o persoana, ajutati-o cu anumite lucruri semnificative (sa se mute, sa se angajeze, sa gaseasca persoana potrivita), pentru ca aceasta sa se simta indatorata fata de voi si sa va intoarca favorurile.

Aratati-va stapani pe orice situatie, in fata persoanei respective, pentru a-i castiga increderea si pentru a-si face o parere buna despre voi, lasandu-se astfel, manipulata mai usor.

Faceti-i complimente persoanei in cauza. Vorba dulce mult aduce, asadar nu o judecati, nu o criticati si nu fiti nesimtiti. Astfel persoana va deveni mai usor de manipulat.

Folositi-va de instabilitatea emotionala a persoanei pe care doriti sa o manipulati, pentru a o convinge sa faca ce va doriti.

Oferiti-i persoanei in cauza explicatii logice, pentru a o manipula mai usor. 

Nu in ultimul rand faceti persoana manipulata sa creada ca totul a fost ideea sa. Astfel va face ce vreti si nu se va impotrivi niciun moment.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un nou-nascut poate cauza probleme intre tinerii parinti? Nu ne place sa o spunem, dar da, se...
Ce stim despre barbati? Vor sari intotdeauna in ajutorul unei persoane aflate in primejdie. Iubesc fotbalul si...