Cum sa planuiesti o cina romantica acasa

Cum sa planuiesti o cina romantica acasa

Cinele romantice acasa pot fi mai speciale si mai ieftine decat cele in oras.

Iata cum puteti planui o cina romantica acasa:

1

Alegerea meniului

Alegeti bauturile. Orice cina romantica reusita trebuie sa inceapa cu o bautura adecvata meniului. Vinul este cea mai buna alegere in acest sens. Optati pentru vin rosu daca seviti friptura sau vin alb daca felul principal este format din fructe de mare, peste sau salata. Daca aveti un meniu obisnuit, atunci puteti bea bere.

Alegeti niste aperitive simple, care sa acompanieze bautura de inceput, pana cand felul principal este gata.

Alegeti felul principal. Acesta ar trebui sa fie cat mai simplu, sa nu necesite un timp de preparare indelungat sau sa aiba la baza ceva preparat in avans. Daca faceti pizza, pregatiti-va din timp ingredientele si preincalziti cuptorul, pentru a pierde cat mai putin timp cu asamblarea si coacerea acesteia.  

Alegeti un desert simplu. Daca bautura, aperitivul si felul principal au fost reusite, nu veti avea prea mult loc ramas pentru desert, asadar in loc sa pregatiti ceva complicat, cumparati niste briose, pe care le puteti servi cu inghetata, frisca si fructe de padure proaspete.

Faceti-va un plan de rezerva, in caz ca ceva nu iese conform asteptarilor. Asadar tineti la indemana numarul restaurantului preferat, pentru a comanda mancare acasa, daca acest lucru este necesar.

2

Crearea atmosferei romantice

Alegeti locatia. Daca aveti o gradina, acesta este locul cel mai inspirat pentru o cina romantica, sub clar de luna. Daca nu locuiti la casa, puteti lua cina in bucatarie, insa pentru o atmosfera cu totul speciala alegeti o locatie in care nu mancati in mod obisnuit. Daca aveti o masa pentru musafiri, acum este momentul sa o folositi.

Folositi vesela pentru ocazii speciale, pentru a amplifica atmosfera romantica.  

Alegeti un decor romantic, format din: flori, petale de trandafir, lumanari, etc. Nu uitati ca acestea din urma nu trebuie sa lipseasca de la o cina romantica.  

Imbracati-va elegant, ca si cum ati iesi in oras, pentru a da un aer festiv cinei luate acasa. Partenerul va aprecia cu siguranta eforturile voastre.  

Evitati elementele ce va pot distrage atentia, pentru a va simti bine, luand cina in compania placuta a partenerului. Daca aveti copii, duceti-i la parinti sau la socrii. Inchideti-va telefoanele si nu porniti televizorul sau radioul, pentru a va putea concentra asupra persoanei iubite.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Creierul uman ne face, uneori, sa ne comportam irational, sa credem in teorii neargumentate si chiar ne...
Orice masa ar trebui sa reprezinte un adevarat aliat pentru sanatate. Din pacate, nu prea se intampla,...