Sarcina. 7 mituri in care nu ar trebui sa crezi

Sarcina. 7 mituri in care nu ar trebui sa crezi

Sarcina nu este doar una dintre perioadele minunate ale vietii, ci si un subiect pentru numeroase povesti din partea femeilor in varsta. Aceste mituri difera de la tara la tara, insa exista cateva comune. Probabil ca orice graviduta a auzit o poveste care spune ca sexul viitorului ei copil poate fi aflat pe baza preferintelor ei alimentare, de exemplu. In realitate, majoritatea acestor presupuneri sunt doar mituri in care multi oameni inca mai cred.

Sarcina. 7 mituri in care nu ar trebui sa crezi:

1. Poti prezice sexul bebelusului din felul in care creste parul. Unii oameni cred ca sexul unui copil influenteaza cantitatea si ritmul de crestere a parului in caul viitoarei mame. Nu exista pic de in aceasta teorie, deoarece fatul nu produce suficienti hormoni pentru a influenta in vreun fel cresterea parului mamei. In realitate, sarcina cauzeaza intr-adevar multe schimbari hormonale in organism si, uneori, acest lucru provoaca caderea parului la viitoarele mame. Insa acest fenomen poate avea loc indiferent de sexul copilului.

2. Femeile insarcinate trebuie sa manance pentru doi. Aceasta expresie a fost auzita probabil de toate femeile insarcinate. Adevarul este, insa, ca o femeie nu are nevoie sa manance atat de mult in timpul sarcinii. Pe parcursul celui de-al doilea si celui de-al treilea trimestru de sarcina, o femeie ar trebui sa manance 300 de calorii (echivalent cu o felie de paine si o lingura de unt de arahide) mai mult decat de obicei. Este suficient pentru dezvoltarea deplina a fatului. Alimentatia in exces poate provocaa o crestere brusca a greutatii corporale, care la randul sau afecteaza negativ sarcina si nasterea in general.

3. Vopsirea parului poate fi periculoasa. Unele femei inca mai cred ca vopsirea parului poate permite substantelor chimice daunatoare sa patrunda in corp si sa dauneze fatului . Aceasta presupunere nu are niciun temei stiintific. De fapt , folosirea colorantilor la fiecare doua-trei luni nu este, de asemenea, asociata cu niciun risc. Substantele chimice din produsele de par de calitate nu sunt absorbite de organism prin scalp si nu intra in placenta. Asadar, daca esti insarcinata si vrei sa-ti schimbi look-ul, nu sta pe ganduri si fa-o!

4. Poftele femeii definesc sexul bebelusului. O alta legenda referitoare la sexul unui copil este legata de preferintele alimentare ale unei femei . Unii mai cred ca atunci cand o viitoare mama are pofta de mancare sarata, ea asteapta un baiat, iar cand are pofta de alimente dulci, copilul este o fata. Desigur, este doar o poveste veche, care nu se bazeaza pe niciun studiu, ci doar pe parerile bunicelor noastre.

5. Femeile sunt cu capul in nori in timpul sarcinii. Exista un mit deloc amuzant, ba chiar umilitor, care spune ca sarcina transforma femeile in fiinte aeriene, care nu se pot concentra prea bine. Desigur, exista tendinta ca femeile insarcinate sa devina mai distrase si mai putin capabile sa se concentreze, dar nu exista un motiv psihologic pentru asta. Cert este ca sarcina vine ca o experienta in acelasi timp stresanta si incitanta care necesita multa atentie, asa ca gravidele nu se pot concentra asupra altor lucruri care nu sunt la fel de importante.

6. Planificarea sexului copilului dupa calendar. Nasterea unui baiat sau a unei fete, in functie de ziua concepterii, este unul dintre cele mai vechi mituri despre sarcina. Exista coincidente, dar acest lucru nu este ciudat, deoarece exista doar 2 tipuri de sex si, prin urmare, capacitatea de a prezice viitorul gen al copilului este exact de 50%.

7. Femeile insarcinate nu ar trebui sa faca exercitii fizice si antrenament. Pana in prezent, exista o legenda conform careia femeile insarcinate nu ar trebui sa se antreneze fizic . Evident, din punct de vedere istoric, a fost important ca o femeie insarcinata sa nu taie lemne sau sa nu lucreze ore in sir pe camp, dar in prezent majoritatea oamenilor isi petrec timpul in pozitia asezat. Activitatea fizica moderata si relaxarea ajuta atat femeia, cat si copilul ei nenascut. Nu este vorba doar de plimbare in parc, ci si de dans, inot sau curatenie, daca asta isi doreste o femeie insarcinata. Activitatea fizica este una dintre modalitatile de a-si imbunatati bunastarea psihologica si fizica.

Citeste si: Sarcina. 9 chestiuni ciudate despre care medicii vorbesc rar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sanatatea este foarte importanta pe toata durata sarcinii, atat pentru mama, cat, mai ales, pentru fat. Iata,...
Sarcina produce dezechilibru in corpul unei femei - de la dureri corporale si stres fizic pana la...
Femeile insarcinate sunt de obicei foarte nerabdatoare sa afle sexul bebelusului. Cele mai exacte metode de a...