Cum poate creste nivelul de atractivitate. 8 motive psihologice

Cum poate creste nivelul de atractivitate. 8 motive psihologice

Tindem sa credem ca frumusetea se afla in ochiul privitorului. Dar, dupa cum arata mai multe studii , acest fenomen nu este neaparat adevarat. De fapt, adevarul se afla undeva la mijloc. Standardele de atractivitate exista si domina din punct de vedere procentual. Cu toate acestea, preferintele fiecarui om joaca un rol destul de important.

Cum poate creste nivelul de atractivitate. 8 motive psihologice:

1. Pupilele isi schimba dimensiunea ca raspuns la emotii, devenind mai mari atunci cand suntem fericiti. Se pare ca in mod subconstient ii consideram mai atractivi pe oamenii cu pupile mari, deoarece acest aspect ndica interesul lor reciproc. In trecut, femeile din Italia isi dilatau pupilele in mod intentionat, folosind un extract otravitor din planta belladonna. Astfel, considerau ca devin maiatractive pentru pretendentii de sex masculin.

2. Proportia taliei. Raportul talie-solduri a fost intotdeauna considerat una dintre cele mai importante trasaturi in aspectul unei femei. Dupa cum arata unele cercetari(studiul realizat de profesorul Krzysztof Koscinski de la Institutul de Antropologie din Poznan), cu cat raportul dintre talie si sold este mai mic, cu atat o femeie pare mai atractiva pentru un barbat.

3. Simetria fetei. Evaluam fetele simetrice ca fiind mai atractive decat cele cu mai putina simetrie, deoarece receptorii nostri vizuali le pot procesa mult mai usor. Un alt motiv ar fi ca asociem biologic fete simetrice cu gene bune.

4. Trasaturile comune. Preferam un aspect care ni se pare mediu. Fenomenul poate avea explicatii diferite: fie il relationam cu avantaje biologice, cum ar fi gene bune, fie creierul prefera, pur si simplu, chipuri mai tipice.

5. Dieta. Preferintele alimentare pot creste nivelul de atractivitate al unui barbat. Altfel spus, daca mananci sanatos, e posibil ca femeile sa se simta mai atrase de tine. Un studiu realizat de Science Direct a relevat faptul ca mirosul barbatilor care au mancat recent fructe si legume a fost considerat de preferat de catre femeile participante la studiu in detrimentul mirosului emanat de barbatii care consumau mai ales alimente precum paine si paste.

6. Vocea. Potrivit cercetarilor de la Science Direct, femeile asociaza vocile mai joase ale barbatilor cu maturitatea, considerandu-i astfel mai atractivi.

7. Mirosul. Mirosul unei femei poate apropia sau poate indeparta un barbat. Acest fenomen este valabil pentru un anumit miros: cel care se bazeaza pe hormonii reproductivi ai femeii. Dupa cum arata cercetarile celor de la The Royal Society Publishing , femeile sunt mult mai atractive pentru barbati in timpul etapei de ovulatie, deoarece nivelul hormonilor in acest moment este mai mare la mijlocul ciclului, indicand fertilitatea lor.

8. Gustul. Cand ne sarutam, schimbam o multime de bacterii , iar acest lucru, dupa cum arata studiile National Library of Medicine, are si o semnificatie practica. Ne ajuta sa aflam daca ne potrivim cu respectiva persoana. Asadar, felul in care o persoana gusta o poate face cu adevarat mai mult sau mai putin atractiva pentru noi.

Citeste si: Cum sa fii o PERSOANA ATRAGATOARE. Invata cele 5 tipuri de FLIRT

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O persoana frumoasa, atractiva, are multe atuuri in societate, mai ales daca devine cunoscuta: poate gasi job-ul...
Orice om flirteaza, la un moment dat. O fac, frecvent, persoanele singure. Nici cei aflati in relatii...
Faptul ca arati aproape tot ce ai, nu te va face mai atragatoare pentru un barbat. Chiar...