Cum sa alegi CADOUL de DRAGOBETE

Cum sa alegi CADOUL de DRAGOBETE

Februarie este in mod cert luna indragostitilor! Dupa planetara Valentine\'s Day, pe 24 februarie, Romania sarbatoreste propria zi dedicata iubirii: Dragobetele!

Dragobetele reprezinta o sarbatoare romaneasca foarte veche. Se spune ca Dragobetele, numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, fecior chipes si puternic, aduce iubirea in casa si in suflet. In zonele rurale, batranii isi mai amintesc de obiceiul vechi al fetelor si baietilor care, in ziua lui Dragobete, se primeneau in haine curate, de sarbatoare si porneau cu voie buna spre padure, pentru a culege ghiocei, viorele, tamaioasa, pe care le asezau la icoane si le foloseau la diverse farmece de dragoste. La pranz, fetele porneau in goana spre sat. Baietii le urmau, fiecare alegand-o pe cea pe care o admira cel mai mult. Dupa ce isi prindea aleasa, baiatul ii fura o sarutare in vazul lumii, sarut care simboliza legamantul lor de dragoste. De aici si celebra zicala: Dragobetele saruta fetele!

Daca vrei sa te bucuri in mod aparte de acest nobil si frumos sentiment, Dragobetele nu trebuie ratat! E o sarbatoarea a iubirii care, nu-i asa, necesita un cadou special. Ne-am gandit sa iti dam cateva sugestii.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Despartirile sunt dificile pentru orice om, fie ca acesta recunoaste sau nu. Emotiile tale sunt violente, dupa...
Cauti femeia fatala, care sa iti fure inima instant si sa iti aduca fericirea? Depinde de tine...