De ce barfim? Raspunsurile te vor surprinde

De ce barfim? Raspunsurile te vor surprinde

Oamenii barfesc de cand e lumea. O fac mai mult sau mai putin constienti. Si asta desi nimanui nu-i place sa fie barfit. Totusi, acest comportament este cumva normal in societate. Pana la urma vorbim despre o modalitate la indemana de a interactiona cu familia, prietenii, colegii etc. Mai mult, acest tip de comunicare este o parte esentiala a evolutiei limbajului!

De ce barfim? Raspunsurile te vor surprinde:

1. Barfa este o parte importanta a evolutiei limbajului. Limba, in sine, ne ajuta sa comunicam si sa ne invatam cu abilitatile si faptele, ne permite sa stim in cine putem avea incredere, ne ajuta sa formam relatii si faciliteaza tot felul de interactiuni. Pentru a cunoaste toate aceste informatii, barfa a fost si este de ajutor. Viata in grup presupune un creier mai mare si mai evoluat pentru a retine toate aceste informatii. In trecut, stramosii nostri traiau in grupuri mult mai mari. Spre deosebire de maimute, care isi mentineau relatiile sociale prin ingrijire corporala, primii oameni foloseau barfa pentru ad ezvolta elementele de socializare

2. Barfa permite legaturi sociale. Barfa a fost o parte esentiala a comunicarii, ajutandu-i pestramosii nostri sa supravietuiasca. Aasadar, barfa nu este neaparat negativa, ci poate fi neutra sau chiar pozitiva. Conversatiile banale presupun in principal vorbirea despre alti oameni si transmiterea de informatii sociale, ceea ce inseamna ca barfa e o modalitate de a construi conexiuni. Astfel omul raspandeste informatii valoroase intr-un grup social foarte mari, ajutand la mentinerea functionalitatii acestuia in timp

3. Barfa este dovada invatarii culturale. Acest comportament ofera experiente de invatare si exemple despre ceea ce este si nu este acceptabil din punct de vedere social. Altfel spus, barfa devine un instrument de masura pentru moralitatea unei comunitati. Daca, de exemplu, intr-un cerc social, se constata ca o persoana insala constant, ceilalati vor incepe sa faca comentarii negative despre respectiva persoana. Astfel, cu totii vor fi avertizati cu privire la consecintele inselarii.

4. Barfa poate reduce stresul. Exista diferentei psihologice intre implicarea pasiva si cea activa in barfa. Oamenii care doar aud o discutie despre o situatie nedreapta au tendinta naturala de a se enerva; iar asta implicainclusiv cresterea frecventei cardiace. In schimb, daca se pote angaja activ in discutie, ritmul scardiac scade si devin mai calmi. Concluzie: barfa activa despre situatiile stresante poate ajuta la calmarea organismului.

5. Barfa stimuleaza cooperarea. Exista o zicala care spune ca Reputatia ta te precede, iar originea acestui proverb provine probabil dintr-o barfa pe care altcineva a raspandit-o despre tine. Acest fenomen, la randul sau, face barfa utila in promovarea cooperarii intre membrii unei comunitati. Intr-un studiu realizat de Rotman School of Management de la Universitatea din Toronto, rezultatele au relevat faptul ca ca barfa a ajutat la identificarea celor dintr-un grup care se comportau egoist, ajungandu-se la expluzarea lor rapida. Prin intermediul unor exercitii de grup, participantii au putut observa cat de mult au contribuit participantii in beneficiul reciproc, comunicand intre ei despre cine va fi exclus pentru comportament egoist.

6. Barfa dezvaluie multe despre relatii. Intr-o relatie, increderea este esentiala. In mod surprinzator, barfele pot spune multe despre relatii. De exemplu, vei imprtasi cuiva un zvon doar daca te simti suficient de apropiat/a de acea persoana. Cand impartasesti un secret sau o experienta, este nevoie de putina intimitate pentru a te deschide. Barfa poate preveni singuratatea si poate facilita conexiunea si apropierea. Asa ca data viitoare cand vrei sa vezi ce simte partenerul/a tau/ta despre tine, fii atent la tipul de informatii pe care ti le ofera.

Citeste si: Cum sa te feresti de BARFA

Etichete: barfa, barfeala, barfa cauze

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe femei, in special cele tinere, se simt adesea nesigure in relatiile lor de dragoste. Ei bine,...
Barfa a existat dintotdeauna in societate. Orice om, mai mult sau mai putin constient, macar o data...