Iubirea e importanta. Din pacate, exista si relatii in care se traieste fara acest nobil sentiment. Cu ce este inlocuita iubirea? De obicei, cu neiubirea, asa cum o numeste renumitul psiholog rus Anna Kiryanova.
Cum se manifesta neiubirea?
- respingerea – cand persoana de langa tine refuza sistematic imbratisarile, e deranjata ca razi , ca plangi, ca ai opinii sau ca vrei sa ii spui ce simti, inseamna ca nu te iubeste!
- nepasarea – Neiubirea inseamna lipsa de reactie; cand cel/cea de langa tine nici nu te cearta, nici nu te lauda. Sentimentul asta nedorit e trait atunci cand mananci cu rusine langa persoana iubita, deoarece ti-e teama ca-ti va spune ca mananci prea repede sau poate prea mult; cand esti gospodina/gospodar, dar el/ea nu iti va aprecia niciun efort. Nici verbal, nici printr-un zambet…
- interzicerea – cand nu ai voie nimic, esti inconjurat de neiubire. Atunci cand esti enervant, deranjant, vorbesti doar tampenii si trebuie sa stai doar intr-un colt si sa astepti decizia jumatatii tale, inseamna ca ai parte de neiubire.
Neiubirea inseamna ca nu ai voie sa te opui, nu ai voie sa plangi! Cand cel/cea de langa tine nu iti ia aparea in nicio situatie, dar are grija sa te judece la cea mai mica greseala, atunci se simte neiubirea.
Neiubirea e mai rea decat ura! Cand ura iese la suprafata, poti incerca sa te opui! In schimb, neiubirea n-are nevoie de motive, e implacabila.
Neiubirea poate fi caracterizata printr-o singura fraza: Te iubesc, dar lasa-ma-n pace!
Daca esti intr-o relatie ca in exemplele de mai sus, nu mai ai ce salva. E timpul sa te aduni si sa gasesti forta interioara de a pleca!