Sirop de visine

Sirop de visine

Siropul de visine este preferatul copiilor, alaturi de dulceata de visine.

Iata cum se prepara acest lichid dulce care poate fi folosit pe post de ingredient principal la aromatizarea budincilor, clatitelor sau sufleurilor.

Ingrediente:

- 1 litru zeama de visine,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

1

Se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa.

2

Cand visinile au inceput sa plezneasca, se pun intr-un tifon ca sa se scurga zeama.

3

Dupa ce s-au scurs bine, se lasa zeama catva timp sa se limpezeasca.

4

Se pun apoi la fiert in tingire cantitati egale de zeama si de zahar si putina zeama de lamaie.

5

Dupa ce s-a topit zaharul, se fierbe la foc iute si se leaga, luand spuma de cate ori este necesar. Se toarna cald in sticle.

Etichete: sirop, visine, sirop visine

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata de visine are un gust deosebit si este preferata copiilor. Iata cum se prepara: Ingrediente: -...
O reteta racoroasa si gustoasa de vara este budinca de visine. Dar, daca va este pofta de...
Siropul de ananas este un toping delicios pentru clatite, prajituri, iaurturi, bauturi sau marinade, conferind acestor preparate...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare