Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Siropul de visine este preferatul copiilor, alaturi de dulceata de visine.
Siropul de visine este preferatul copiilor, alaturi de dulceata de visine.
Iata cum se prepara acest lichid dulce care poate fi folosit pe post de ingredient principal la aromatizarea budincilor, clatitelor sau sufleurilor.
Ingrediente:
- 1 litru zeama de visine,
- 1 kg zahar.
Mod de preparare:
Se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa.
Cand visinile au inceput sa plezneasca, se pun intr-un tifon ca sa se scurga zeama.
Dupa ce s-au scurs bine, se lasa zeama catva timp sa se limpezeasca.
Se pun apoi la fiert in tingire cantitati egale de zeama si de zahar si putina zeama de lamaie.
Dupa ce s-a topit zaharul, se fierbe la foc iute si se leaga, luand spuma de cate ori este necesar. Se toarna cald in sticle.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.