Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca vi se pare prea greu sosul de maioneza clasic, incercati o reteta putin mai "dulce": sos de maioneza cu smantana.
Daca vi se pare prea greu sosul de maioneza clasic, incercati o reteta putin mai "dulce": sos de maioneza cu smantana.
Pentru a face aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 galbenusuri ou,
- 200 g ulei,
- 1/2 lingurita zeama de lamaie,
- 2 linguri smantana groasa,
- sare,
- piper.
Prepararea acestui sos se face la fel ca la sosul de maioneza clasic.
Astfel, se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare.
Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate.
Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie.
Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
Cand este gata, se adauga smantana. Maioneza se sporeste si in acelasi timp capata un gust fin.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.