Ce inseamna sos tartar si cum se face?

Ce inseamna sos tartar si cum se face?

Daca doriti un sos pentru o friptura de vita sau pentru fructe de mare, atunci cea mai buna alegere pe care o puteti face este sosul tartar.

Pentru a face reteta de sos tartar aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 galbenusuri ou,
- 1 lingurita mustar,
- 200 g ulei,
- 1/2 lingurita otet sau zeama de lamaie,
- sare, 1 castravete mic in otet,
- 1 lingura arpagic tocat,
- cateva frunze de patrunjel (se pot adauga si capere)

1. Se amesteca de la inceput mustarul cu ouale, apoi cu zeama de lamaie si un praf de sare.

2. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate.

3. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie.

4. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult..

5. Se adauga arpagicul, castravetele in otet, caperele si verdeata, toate taiate foarte fin.

Sosul tartar se poate servi cu fructe de mare sau friptura de vita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...
Sosul de cacao se prepara cu sau fara ou, dupa gust si preferinte. Iata o reteta de...
Aceasta reteta se obtine din varza dulce umpluta cu carne si sos. Ingrediente: - o varza mijlocie,...