Afla ce diferente exista intre infectiile virale si cele bacteriene

Afla ce diferente exista intre infectiile virale si cele bacteriene

Iata care sunt caracteristicile infectiilor virale si ale celor bacteriene si prin ce se diferentiaza acestea:

Infectiile virale

Simptome:

- In cazul infectiilor respiratorii – mucus lichid, gat rosu si inflamat, tuse, febra moderata, oboseala si dureri in tot corpul.

- In cazul sinuzitei (inflamarea membranelor din sinusuri, cauzata de o infectie virala)- dureri de cap la nivelul sinusurilor, congestie nazala, mucus decolorat, presiune la nivelul sinusurilor si durere in zona faciala.

- In cazul infectiilor gastrointestinale – febra moderata, oboseala, greata, crampe si diaree.
Unele dintre cele mai comune infectii virale sunt cele respiratorii si gastrointestinale. Acest tip de infectii dureaza intre 3 si 10 zile de la aparitia primelor simptome si sunt cauzate de virusi (celule parazite, incomplete, mai mici decat bacteriile, ce nu se pot reproduce de la sine, folosind celelalte celule ale corpului pentru a se inmulti, omorandu-le in timpul acestui proces).  

Infectiile bacteriene

Aceste infectii se pot agrava in timp, in comparatie cu cele virale, care se vindeca pe zi ce trece si de multe ori pot interveni in urma acestora. Simptomele infectiilor bacteriene variaza in functie de timpul bacteriilor, de locatie si in functie de intindere, afectand o anumita zona sau intregul corp.
Una dintre cele mai comune infectii bacteriene este streptococul de tip A. Alte infectii includ sinuzita si pneumonia bacteriana.

Acest tip de infectii dureaza intre 5 si 14 zile, in functie de tip si locatie, precum si de sistemul imunitar al fiecarei persoane in parte si sunt cauzate de bacterii ( organisme unicelulare, de sine statatoare, ce nu au nevoie de o gazda pentru a se dezvolta, fiind prezente in sol, apa, pe pielea oamenilor si in interiorul organismului uman).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza,...
Nu exista om caruia sa nu-i fi amortit, macar o data in viata, degetele de la maini...
Sinuzita este o infectie a membranei mucoase, care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile - spatii goale...