Cum sa iti continui viata, dupa o sarcina accidentala, la o varsta timpurie?

Cum sa iti continui viata, dupa o sarcina accidentala, la o varsta timpurie?

Viata mamelor, care raman insarcinate la o varsta timpurie, in mod accidental si care decid sa pastreze copilul si sa-l creasca, se schimba radical, incepand cu modificarile pe plan fizic, pana la responsabilitatile aferente aparitiei unui copil si dificultatile legate de continuarea scolii.

Iata cum va puteti continua viata, daca va aflati intr-o astfel de situatie:

- Spuneti-le parintilor. Acestia vor fi foarte surprinsi, mai ales daca sunteti foarte tinere, mai ales daca nu stiu ca sunteti active, din punct de vedere sexual. Totodata, vor fi furiosi si dezamagiti, insa trebuie sa incercati sa le intelegi reactia si sa le dati timp sa se obisnuiasca cu vestea.

- Creati un spatiu stabil, pentru venirea pe lumea a bebelusului. Acest lucru poate insemna sa locuiti cu parintii, sa va mutati sau sa va casatoriti. Majoritatea mamelor adolescente isi cauta un loc de munca, in timpul sarcinii. Optati pentru un job, care sa fie sigur, atat pentru voi, cat si pentru fat. Alegeti un loc de munca, pe care sa-l puteti frecventa si dupa nastere.

- Cereti ajutorul tatalui copilului. Desi unii tati nu coopereaza, multi dintre ei sunt dispusi sa-si ajute copilul, atat din punct de vedere financiar, cat si emotional. Dupa nasterea copilului, puteti beneficia si de pensie alimentara, din partea tatalui, daca nu sunteti casatorite.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti o proaspata mamica? E clar ca grijile din timpul sarcinii au devenit si mai mari, dupa...
Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate...
Boala unui copil este o experienta dificila pentru orice parinte. Din fericire, multe probleme pot fi evitate,...