Cum se calculeaza data conceperii unui copil?

Cum se calculeaza data conceperii unui copil?

Calcularea datei conceperii este o buna modalitate de a determina varsta fatului si data cand urmeaza sa se nasca.

Chiar daca pare usor de aflat, exista totusi o serie de preconceptii, cand vine vorba de calcularea ei. Multi oameni cred ca data poate fi calculata in functie de momentul actului sexual. Din punct de vedere medical, insa, conceperea este deseori determinata, folosind perioada in care femeii i s-a oprit menstruatia.

Iata cateva modalitati de calculare a datei conceperii unui copil:

- Insemnati-va calendarul. Femeile care isi cunosc durata ciclului menstrual si a ovulatiei, vor putea sa determine mai bine data conceperii, mai ales datorita faptului cele doua evenimente se suprapun. Cea mai buna modalitate de a monitoriza ciclul menstual este insemnarea in calendar. Acest lucru este valabil doar pentru femeile cu ciclu regulat.

- Semnale ale corpului. Daca aveti ciclu menstrual neregulat, cea mai buna metoda de a verifica terminarea ultimului ciclu, este aceea de a veriica semnalele corporale ce au loc in timpul menstruatiei. De exemplu, multe femei acuza dureri in zona inferioara a spatelui in timpul ovulatiei, datorita cresterii cantitatii de mucus cervical in timpul menstruatiei. Alte femei au dureri in partea inferioara a abdomenului, datorita maririi ovarelor, in timpul ciclului menstrual.

- Truse de determinare. Exista, de asemenea truse ce determina data conceperii. Acestea se bazeaza pe nivelul hormonului luteinizat din organism. In general, o femeie insarcinata prezinta un nivel mai ridicat atunci cand e insarcinata. Acest tip de truse contin, de obicei, niste betisoare, care se introduc in urina. Indicatorul este de obicei o linie care apare pe betisor sau un semnal luminos rosu care determina sarcina.

- Calculatoarele de sarcina. O alta modalitate de a determina data conceperii si cea a nasterii este folosirea unui calculator de sarcina. Acestea se gasesc online si pot determina data conceperii, numarand invers de la data nasterii. Nici aceasta metoda nu este foarte exacta, insa, deoarece nu toate femeile au ciclu menstrual de 28 de zile. In cazul unor calculatoare de acest fel, puteti ajusta perioada ciclului, in functie de al dumneavoastra.

- Ecografiile. O ultima solutie este utilizarea ecografiilor pentru determinarea varstei fatului, putand astfel sa va faceti o idee in legatura cu data conceperii, fiind una dintre cele mai bune metode in acest sens, putand depista pana si cele mai timpurii sarcini.

Desi aceste metode de calculare a datei conceperii nu sunt intotdeauna 100% sigure, va pot oferi, totusi, o idee cand aceasta a avut loc. Pentru calcule mai precise, puteti folosi mai multe metode in acest sens.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina nu este doar una dintre perioadele minunate ale vietii, ci si un subiect pentru numeroase povesti...
Lichidul amniotic este un lichid limpede, galben, aflata in sacul amniotic(locul unde se dezvolta fatul). In primele...
Ce stim despre sarcina? Apar reactii precum greata si durerile de spate, dar si poftele alimentare iesite...