Cum se curata o pompa de san?

Cum se curata o pompa de san?

Laptele matern este cel mai bun pentru bebelus.

Daca doriti sa pastrati o rezerva de lapte, o pompa pentru san va poate ajuta sa scoateti laptele si poate fi pastrata in siguranta, pana la urmatoarea utilizare. Este foarte important sa o pastrati curata, mai ales ca aceasta intra in contact direct cu laptele.

Iata cateva metode de curatare si sterilizare a unei pompe de san:

1

Folositi un sterilizator electric. Exista o serie de magazine pentru mama si copil care vand sterilizatoare electrice. Acestea le sunt folositoare mamelor pentru curatarea rapida nu numai a pompelor de san, ci si a altor obiecte, cum ar fi sticlele pentru lapte, biberoanele, suzetele si alte echipamente care necesita sterilizare.

- Adaugati apa in sterilizator si puneti pompa de san inauntru. 

- Folositi un cuptor cu microunde. Acesta poate fi folosit, de asemenea, pentru a curata pompa de san.

- Spalati pompa cu sapun si clatiti-o bine si apoi puneti-o intr-o punga sau recipient pentru cuptorul cu microunde. Majoritatea cuptoarelor cu microunde au un ghid pentru sterilizare.

- Folositi ghidul pentru a seta temperatura si timpul corect de sterilizare pentru pompa de san.

- Apoi scoateti pompa si lasati-o la uscat.

2

Utilizati masina de spalat vase. Unele masini de spalat vase au functii de sterilizare. Unul dintre avantajele acestei masini este ca nu trebuie sa spalati, sa sterilizati si sa clatiti pompa de san separat. Insa nu toate masinile de spalat vase au program de sterilizare.

In timpul procesului de sterilizare, apa fierbinte curge peste pompa de san din masina de spalat vase, distrugand bacteriile din ea. Tineti cont de faptul ca nu toate partile pompei de san pot fi introduse in masina de spalat vase.

De asemenea, ar trebui sa puneti piesele mici intr-o plasuta de siguranta, pentru a evita imprastierea lor sau infundarea tuburilor masinii.

3

Utilizati aragazul. Puteti steriliza o pompa de san si intr-o oala mica cu apa. Clatiti pompa cu sapun si apa si apoi puneti-o intr-o oala, la fiert, pentru 15 minute, timp necesar distrugerii bacteriilor din interior.  

4

Curatati pompa dupa fiecare utilizare. Orice tip de sterilizare ati utiliza, este foarte important sa curatati pompa de san, dupa fiecare utilizare. Excesul de lapte de la suprafata, va atrage rapid bacteriile. De asemenea, trebuie sa uscati suprafata pompei, cu o carpa moale si curata, deoarece bacteriile tind sa apara pe suprafetele umede. Pastrati pompa de san intr-un loc uscat si curat, departe de mizerie si de razele soarelui, cand nu o folositi.

5

Asigurati-va ca ati citit cu atentie manualul de utilizare al pompei de san. Exista pompe manuale si electrice. Manualul va specifica care parti ale pompei de san trebuie curatate si care este cea mai buna metoda de curatare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O pompa de san va poate fi de mare folos, daca doriti sa va alaptati in continuare...
Laptele matern este extrem de hranitor pentru bebelusi, deoarece contine cantitatea de grasime, zahar, apa si proteine,...
Citeste prospectul medicamentului Milumil 1 vu prebiotice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...