Cum se blocheaza celulele in Excel

Cum se blocheaza celulele in Excel

O foaie din Excel poate cuprinde mii de celulele. Pentru a pastra anumite randuri si coloane vizibile, in timp ce rulati pagina in jos sau intr-o parte, puteti bloca celulele.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Stabiliti care celule doriti sa le blocati. Acestea vor ramane pe ecran, in timp ce rulati pagina in jos. Acest lucru este util atunci cand doriti sa pastrati vizibil un cap de tabel, de exemplu. Puteti bloca un un rand sau o coloana intreaga, de asemenea.

Dati click pe fila "View". Cautati grupul "Window", ce contine butonul "Freeze Panes".
Blocati primul rand, daca acesta contine capete de coloana si doriti ca acestea sa fie mereu vizibile. Dati click pe butonul "Freeze Panes" si selectati "Freeze Top Row". Va aparea o linie sub primul rand, care va ramane pe ecran, daca rulati pagina in jos.

Blocati coloana din extrema stanga, daca aveti multe coloane, pe care trebuie sa le completati si doriti sa puteti vedea prima casuta din fiecare rand. Dati click pe butonul "Freeze Panes" si selectati "Freeze First Column". Va aparea o line in dreapta primei coloane, ce va ramane pe ecran, daca rulati pagina in dreapta.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Windows 10 Creators Update beneficiaza de functia Night Light. Prin intermediul acesteia poti dormi mai linistit prin...
Defrisarile pot fi stopate acum si de oamenii de rand! Ministerul Mediului a creat o aplicatie care...
Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza: 1. Deschideti casuta Run....