Cum se restarteaza un Laptop?

Cum se restarteaza un Laptop?

Un laptop va poate poate face viata mai usoara, din mai multe puncte de vedere, insa este extrem de important sa invatati cum se restarteaza, in mod corespunzator.

Exista mai multe metode, in acest sens, dupa cum urmeaza:

1

Restartarea unui laptop se aseamana foarte mult cu cea a unui computer obisnuit, singura diferenta constand in faptul ca laptopul este un aparat compact. Exista mai multe metode, prin care puteti face aceasta. Primul lucru, pe care trebuie sa-l faceti, este sa depistati sistemul de operare. Daca acesta este Microsoft Windows, treceti automat la pasul 2. Daca aveti un computer Mac, sariti peste pasul 2 si treceti direct la pasul 3.

2

Daca nu stiti sau nu sunteti siguri cum puteti depista sistemul de operare, folositi, cu atentie, urmatoarea procedura. Pe ecranul principal, numit si desktop, de pe laptop, cautati icoana My Computer. Dati click pe ea si va aparea o lista. Dati click stanga pe “Properties”, la sfarsitul listei. Va aparea o pagina, pe care puteti vedea denumirea sistemului de operare al laptopului. Daca nu gasiti icoana My Computer pe desktop, mergeti direct la meniul start, dati click stanga pe icoana Windows, din coltul din stanga jos al ecranului. Cautati icoana My Computer in lista si dati click dreapta pe ea si apoi dati click stanga pe “Properties”.

3

Aveti mai multe alternative de restartare a computerului. Prima presupune apasarea butonului de pornire a aparatului si e valabila pentru ambele sisteme de operare, mentionate anterior. Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati butonul, timp de 10 secunde sau pana cand ecranul se inegreste. Asteptati intre 30 de secunde si un minut, apoi apasati din nou butonul, pentru a reporni laptopul. Aceasta metoda este cea mai buna in cazul aparatelor blocate sau a laptopurilor Mac. In cazul laptopurilor ce au sistem de operare Windows, ecranul se va inegri, pentru a va atentiona ca nu ati inchis laptopul in mod corespunzator. Dati click pe safe mode din lista. Asteptati ca laptopul sa se deschida in modul sigur (safe mode). Reporniti, apoi, laptopul, selectand restart din meniul start.

4

Daca laptopul nu este blocat, apasati tastele “CTRL-ALT-DEL”, in acelasi timp si apoi dati click pe butonul de oprire din coltul dreapta jos. Dati click pe restart. O alta metoda este sa dati click pe meniul start si apoi click pe butonul de oprire, pentru a alege restart. Aceasta metoda se aplica pentru sistemul de operare Windows.

5

Pentru laptopurile cu sistem de operare Mac, mergeti direct la icoana Apple, localizata in coltul stanga sus al ecranului, dati click pe butonul de oprire, in meniul ce va aparea, pentru a alege restart din lista.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti mare amator de jocuri, dar nu ai timp sa stai prea mult in camera preferata pentru...
Praful este principalul inamic al computerului tau. Oricat ai incerca sa mentii curat PC-ul, praful tot isi...
PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de...