Cum sa activezi modul de noapte in Windows 10

Cum sa activezi modul de noapte in Windows 10

Windows 10 Creators Update beneficiaza de functia Night Light. Prin intermediul acesteia poti dormi mai linistit prin cresterea temperaturii de culoare.

Conform ultimelor studii, expunerea la lumina albastra pe timpul serii ti-ar putea afecta abilitatea de a adormi linistit. Mai mult, o sursa puternica de lumina(smartphone, tableta) iti oboseste ochii mult mai mult intr-un mediu intunecat. Aceasta neplacere are legatura cu temperatura culorilor afisate pe ecran si cu faptul ca, in conditii ideale, ar trebui sa te expui la culori calde pe timpul serii si culori reci pe timpul zilei. Din acest motiv, au fost introduse functiile Night Shift pe iPhone si Mac sau Night Mode pe Android.

Noua functie Night Light in Windows 10 Creators Update poate fi gasita in meniul de Start prin click pe Settings. In fereastra noua, acceseaza System in stanga sus si fa click pe Display. Primul buton de sus este Night Light cu un switch dedesubt pentru activare.

Daca activezi aceasta functie in timpul zilei, nu se va intampla nimic pana in momentul in care apune soarele. In acel moment, temperatura de culoare a ecranului va creste si orice continut afisat va castiga o temperatura galbuie.

Cativa parametri pot fi ajustati vizavi de noua functie din Windows 10. Acestia se gasesc in spatele butonului Night Light settings. De acolo poti sa alegi cat de radicala sa fie diferenta de culoare intre zi si noapte sau, daca nu vrei sa te bazezi pe sistemul automat de programare de la apus la rasarit pentru activarea Night Light, exista posibilitatea sa introduci manual orele de activare si dezactivare care ti se potrivesc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai un Windows 10 original, acesta va fi foarte simplu de activat. Nu incurajam pirateria. Totusi,...
Functia Image Preview este foarte utila atunci cand este vorba de fisierele grafice din Windows, deoarece permite...
Tasta Windows(Win), pe care o gasesti pe orice tastatura de laptop sau PC, nu serveste doar pentru...