Cum se curata un computer inainte de a fi scos la vanzare

Cum se curata un computer inainte de a fi scos la vanzare

Iata cum puteti sa va curatati computerul, inainte de a fi scos la vanzare, pentru a parea mai atragator pentru potentialii clienti:

1. Curatarea unui laptop

• Folositi un spray cu aer comprimat pentru a curata praful din ventilator, guri de aerisire si tastatura. Daca laptopul este mai vechi, cautati online un manual cu partile componente, pe care asigurati-va ca le-ati curatat bine, inainte de a scoate laptopul la vanzare.

• Curatati ecranul, cu ajutorul unei solutii speciale si a unei lavete cu microfibra. Nu aplicati niciodata solutia direct pe ecran, ci pe laveta si stergeti bine, pana cand solutia dispare de pe suprafata.

• Stergeti intreaga suprafata a laptopului cu o laveta de microfibra, fara a folosi solutii pe baza de alcool, pentru a curate bine suprafetele.

• Aveti grija sa includeti un cablu de alimentare, deoarece nimeni nu va cumpara un laptop fara acesta.

2. Curatarea unui computer

• Folositi un spray cu aer comprimat pentru a curate praful din ventilatoare si guri de aerisire. Apoi deschideti carcasa unitatii centrale si curatati, cu atentie, partile componente acoperite de praf. Aveti grija sa nu produceti stricaciuni, mai ales in cazul ventilatoarelor, care sunt sensibile la aerul comprimat.

• Daca vindeti si ecranul, curatatati-l bine, cu o solutie pe baza de spirt sanitar si apa, in proportie de 1 la 2. Folositi o laveta cu microfibra sa curatati ecranul cu solutie.

• Curatati celalalte parti componente ale computerului, cu aer comprimat sau cu ajutorul unei lavete din microfibra, fara spirt sanitar.

3. Curatarea memoriei interne

• Curatati baza de date, folosind un program special, cum ar fi CCLEANER sau faceti acest lucru manual.

• Stergeti toate informatiile personale (documente, programe, istoric, etc) folosind un program de stergere permanenta (wipe). De asemenea, ar fi bine sa formatati hard disk-ul si sa reinstalati sistemul de operare, pentru a va asigura ca ati sters tot.

• Defragmentati hard disk-ul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai pregatit Craciunul ca la carte, cu decorul dorit si masa speciala? Foarte bine. Totusi, s-ar putea...
PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de...
Pentru a schimba o parola in Windows XP trebuie sa va logati ca si administrator, pe un...