VLC. Cum sa setezi limba implicita - default audio track

VLC. Cum sa setezi limba implicita - default audio track

Vrei sa asculti dialogurile dintr-un film in limba preferata, folosind player-ul VLC? Sau poate vrei doar sa alegi subtitrarea preferata? Nu e complicat sa faci cateva setari pentru a obtine rezultatele dorite.

SETARI SIMPLE:

- deschide VLC. Nu este necesar sa deschizi vreun fisier cu acesta, deoarece modifici doar setarile;

- selecteaza Instrumente(Tools). Din bara de sus, alege Instrumente. Aceasta va deschide un meniu;

- alege Preferinte(Preferences). Din meniul respectiv, da click pe Preferinte. O fereastra noua va aparea cu o lista de optiuni. Alternativ ai optiunea CTRL + P, pentru a ajunge la aceeasi fereastra;

- alege setari simple(Simple settings.). Din cele doua optiuni din partea stanga jos a ferestrei Preferinte, asigura-te ca este bifata sectiunea Simple. De obice, aceasta setare este implicita, dar e bine sa verifici.

- selecteaza Audio. Din partea superioara stanga, acceseaza Audio. Arata ca un con de trafic cu niste casti deasupra.

- introdu limba audio preferata(preferred audio language). in partea de jos a setarilor audio, cauta antetul Tracks. in campul de introducere de langa Limba audio preferata, introdu codul limbii respective. Gasesti listele de coduri , accesand acest link: http://www.loc.gov/standards/iso639-2/php/code_list.php. Incearca mai intai codurile din categoria 639-2. Daca nu functioneaza incearca-le si pe cele din categoria 639-1. Exemple: pentru limba romana codul e rum, penstru engleza este eng, pentru spaniola, spa etc

- seteaza preferinta pentru subtitrare(subtitles & osd). Daca doresti sa setezi o limba implicita pentru subtitrari, o poti face tot din fereastra Preferinte(Preferences). Vei vedea, de asemenea, alte optiuni de personalizare a subtitrarilor, cum ar fi font, dimensiunea fontului, umbre etc. Da clickc pe fila subtitrari din partea superioara stanga a ferestrei. Introdu codul de limba dorit in campul de langa „Limba de subtitrare preferata”.

- salveaza modificarile. Da click pe butonul Save, care se afla in dreapta jos.partea dreapta jos a ecranului.

- inchide si reporneste VLC.

SETARI AVANSATE:

- alege toate setarile(all settings). Daca metoda simpla nu functioneaza, aceasta este solutia.

- selecteaza intrari / codecuri(Inputs/Codecs). Din partea stanga a ferestrei Preferinte avansate( Advanced Preferences), selecteaza antetul Intrari / Codecuri. Aceasta ar trebui sa deschida o noua pagina cu Intrari / Codec-uri ca antet.

- schimba numarul piesei audio(audio track number.). Daca fisierul tau are mai multe piese audio, poate fi necesar sa experimentezi pentru a o gasi cea corecta. Daca exista doar 2 piese audio, dintre 0 si 1 vei alege track-ul corect. 0 este track-ul automat, iar 1 va fi track-ul suplimentar.

- alege o limba. Daca metoda simpla nu a functionat, acest pas probabil nu va schimba nimic, dar merita incercat. Introdu codul de limba dorit in campul de introducere de langa Limba audio(Audio Language). Link-ul co coduri este cel recomandat mai sus.

- schimba subtitrarea(subtitles track). Daca ai, de asemenea, probleme cu setarea subtitrarii implicite, incearca sa experimentezi cu diferite numere in sectiunea subtitles track.

- salveaza modificarile;

- inchide si redeschide VLC

Citeste si: Cum sa descarci si sa instalezi VLC Media Player

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai un Windows 10 original, acesta va fi foarte simplu de activat. Nu incurajam pirateria. Totusi,...
HDMI este abrevierea pentru High Definition Multimedia Interface, adica o interfata folosita pentru transmiterea, inalt calitativa, de...