Iata cum se prepara:
Ingrediente
Sosul enchilada vegetarian rosu
Portii: 2 cani si jumatate
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura de faina
- 1/4 cana pudra de chili
- 2 cani supa de legume
- 237 ml pasta de rosii din conserva
- 1/2 lingura chimen macinat
- 1 lingura oregano uscat
Sosul enchilada vegetarian verde
Portii: 4-5 cani
- 1 lingura ulei vegetal
- 1/2 ceapa medie, curatata si maruntita
- 2 catei de usturoi, curatati si maruntiti
- 198 g ardei iute verde, maruntit
- 450 g de gogonele (rosii verzi), taiate grosier
- 1 lingura chimen macinat
- 1/2 lingura oregano uscat
- 1/2 lingura de sare cuser, granulata
- 1 cana de supa de leguma
- 1/2 cana de apa
- 1/2 cana de frunze de coriandru, taiate grosier
Mod de preparare:
Sosul enchilada vegetarian rosu are o baza de pasta de rosii si de pudra de chili. Daca doriti ca sosul sa fie mai puti iute, folositi mai putina pudra de chili.
Iata cum se prepara acest sos:
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta pana cand sfaraie.
- Adaugati faina si gatiti-o timp de un minut, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn.
- Turnati supa de leguma si pasta de rosii.
- Presarati chimen si oregano si amestecati sosul, pentru ca ingredientele sa se combine.
- Fierbeti sosul la foc mic, timp de 15 minute, amestecand din cand in cand, cu o lingura de lemn.
- Luati sosul de pe foc si serviti-l imediat, alaturi de preparatul dorit sau puneti-l intr-un recipient cu inchidere etansa si pastrati-l in frigider, pentru utilizari ulterioare.
Sosul enchilada vegetarian verde are la baza ardei iute verde si gogonele (rosii verzi), iar cantitatea de coriandru depinde de gustul fiecaruia in parte. Iata cum se prepara acest sos:
- Incalziti uleiul vegetal intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu.
- Caliti ceapa, timp de 5 minute, amestecand frecvent, cu o lingura de lemn, pana cand devine transparenta (nu maro).
- Adaugati usturoiul peste ceapa si caliti-le impreuna timp de 1 minut.
- Adaugati ardeiul iute verde, gogonelele, chimenul, oregani, sare, supa de legume si apa in tigaie.
- Fierbeti sosul la foc mic, timp de 10 minute, amestecand ocazional, pana cand gogonelele se inmoaie si capata o consistenta de sos.
- Lasati sosul sa se raceasca timp de 15 minute, pana ajunge la temperatura camerei si adaugati-l intr-un blender sau mixer.
- Adaugati frunzele de coriandru.
- Mixati sosul pana ajunge la o consistenta fina.
- Folositi sosul imediat, alaturi de un preparat la alegere sau puneti-l intr-un recipient cu inchidere etansa si pastrati-l la frigider pentru utilizarile ulterioare.
Atentie! Cand amestecati sosul enchilada in blender sau mixer, scoateti partea din mijloc a capacului si acoperiti capacul cu un prosop de bucatarie, pentru a permite aburului sa iasa, eliberand presiunea din mixer si impiedicand un incident neplacut.
Lucruri necesare:
- Tigaie antiaderenta
- Lingura de lemn
- Blender sau mixer
- Recipient pentru depozitare