Reteta: Sos de fragi

Reteta: Sos de fragi

Fragii sunt niste fructe care cresc mai mult in padure si seamana cu capsunele la aspect si gust.

Apreciati inca din vremea romanilor pentru aroma lor placuta, fragii au si numeroase beneficii terapeutice daca sunt consumati in stare cruda. Tot din aceste fructe sanatoase se obtin bauturi si alte preparate culinare savuroase.

Noi va propunem un sos de fragi, numai bun de folosit in combinatie cu clatitele americane.

Ingrediente:

- 4 galbenusuri,
- 100 grame zahar,
- o lingurita fecula,
- ½ l vin alb, 250 g fragi.

Mod de preparare:

1

Se spala fragii si se dau prin sita.

2

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu fecula muiata cu putina apa rece.

3

Se toarna incet 1/2 litru vin cald si fragii, apoi acest amestec se pune pe aragaz la foc potrivit, amestecand, fara a lasa totusi sa fiarba.

4

Cand incepe sa se ingroase, se da la o parte si se amesteca pana se racoreste.

Fragii pot fi inlocuiti cu zmeura sau capsuni, iar sosul obtinut poate fi folosit la aromatizarea budincilor, a sufleurilor si de ce nu, pe post de decor la tartele de fructe.

Etichete: sos, sos fragi, fragi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...
Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite...
In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute...