Cum sa faci sos sriracha

Cum sa faci sos sriracha

Daca esti mare fan de sos sriracha, ar trebui sa eviti sa il mai cumperi din comert! Contine prea multi conservanti! Ai la indemana versiunea de casa, foarte sanatoasa si deloc costisitoare. In plus, nici nu se prepara cu dificultate.

Ingrediente sos sriracha:

- o cana si un sfert de usturoi decojit.

- un kilogram de ardei jalapeno rosii, feliati in inele subtiri (pentru un sos mai putin iute, elimina din seminte).

- 2 cani si un sfert de otet din vin de orez.

- un sfert de cana plus o lingura de sirop de orez brun.

- 2 linguri sare de mare grunjoasa.

- o lingura de amidon arorut pulbere.

- 2 linguri de sos de peste/sos de soia.

Mod de preparare:

- pune cateii de usturoi intr-o cratita mica si adauga apa rece cat sa-i acoperi.

- fierbe usturoiul, apoi scurge-l si raceste-l la jet de apa.

- pune usturoiul, din nou, in cratita cu apa rece si mai da-l o data in cloclot.

- taie marunt usturoiul si combina-l cu ardeii jalapeno si cu otetul intr-un vas mai mare.

- adu amestecul la punctul de fierbere, mai gateste-l 3 minute si apoi da-l jos de pe foc.

- adauga siropul de orez brun si sarea, apoi amesteca bine.

- lasa amestecul sa se linisteasca timp de o ora. Se va aburi si raci.

- pune comozitia in blender si amesteca pana devine neteda(e in regula daca nu se amesteca toate semintele).

- toarna sosul in oala si fierbe-l la foc mic timp de 10-15 minute. In tot acest timp, elimina spuma. Sosul va scadea usor.

- dizolva amidonul arorut pulbere cu o lingura de apa calduta intr-un castron mic.

- pune sosul la fiert si gateste-l inca 2 minute sau pana cand se ingroasa (ar trebui sa fie putin mai subtire decat ketchup-ul).

- da sosul jos de pe foc, lasa-l sa se raceasca putin si adauga sosul de peste/soia.

- pastreaza sosul sriracha intr-un vas de sticla ermetic la frigider. Trebuie sa-l consumi in maximum 6 luni!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum se prepara sosul dulce-acrisor

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Agrisele, cunoscute in popor si sub numele de coacaze-salbatice, sunt fructe bogate in polifenoli, adica antioxidanti care...
Sosurile pentru iarna sunt nelipsite din camarile romanilor. Exista diverse retete pe care cu siguranta le-ai incercat...
Vrei un sos picant cu rosii in compozitie, care sa-ti rasfete papilele gustative, mai ales iarna, cand...