Cum sa devii mai INTELIGENT cu ajutorul HOBBY-urilor potrivite

Cum sa devii mai INTELIGENT cu ajutorul HOBBY-urilor potrivite

Inteligenta este o calitate innascuta, au crezut multa vreme oamenii. Unii inca mai cred, insa anumite studii contrazic aceasta teorie. Spre exemplu, o parte dintre hobby-urri, pe langa faptul ca sunt distractive,  au si o mare influenta asupra modului nostru de a gandi, asupra inteligentei.

Hobby-uri care stimuleaza inteligenta:

1. Citeste. Cartile reprezinta drumul cel mai sigur spre cresterea nivelului de inteligenta, iar acest lucru se intampla mai ales daca citesti cu placere despre subiecte diverse. Lectura reduce stresul, te ajuta sa experimentezi multiple emotii si te invata lucruri despre multe subiecte. Daca citesti suficient, vei fi pregatit pentru diferite situatii de viata si vei fi mai eficient in demersurile tale.

2. Calatoreste. Eforturile pe care le faci in timpul calatoriilor, te scapa de stres.  O viata cu mai putin stres, inseamna o viata mai sanatoasa. Atunci cand vizitezi un loc nou, inveti in permanenta lucruri noi: interactiuni cu oameni noi,  contact cu alte culturi si stiluri  de viata diferite. Mintea se deschide si iti vor veni idei bune pentru evolutia personala.

3. Canta. Muzica stimuleaza creierul. Ea are puterea de a genera emotii complexe. Conform anumitor studii atat ascultarea muzicii, cat si stapanirea unui instrument muzical imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Singuratatea nu este neaparat un lucru negativ, deoarece puteti profita de aceasta etapa a vietii, pentru a...
Ritmul alert si programul incarcat din timpul saptamanii isi pun amprenta asupra starii fizice, mentale si emotionale...
Provocarea de astazi pare usoara, dar nu e chiar asa. Tot ce trebuie sa faci este sa...