Cum sa scapi de senzatia de oboseala din timpul zilei

Cum sa scapi de senzatia de oboseala din timpul zilei

Ritmul alert si programul incarcat din timpul saptamanii isi pun amprenta asupra starii fizice, mentale si emotionale a multor persoane, creandu-le o stare de oboseala in timpul zilei.

Iata cum puteti scapa de aceasta senzatie:

1

Impartiti-va timpul in mod strategic, intocmind un orar al activitatilor de peste zi, alocand mai mult timp si efort sarcinilor importante de lucru si verificandu-va periodic progresul.

2

Relaxati-va si odihniti-va cat trebuie, atat peste zi, cat si in timpul noptii, pentru a va reface energia si pentru a elimina stresul.

3

Alimentati-va si hidratati-va in mod corespunzator. Adoptati o dieta echilibrata si nu sariti peste mese, mai ales peste micul dejun, care este cea mai importanta masa a zilei, deoarece confera energia necesara organismului pentru a putea functiona corespunzator, intreaga zi. De asemenea este indicat sa beti 8-10 pahare de apa pe zi, pentru a evita deshidratarea si starile de ameteala si sa limitati consumul de cafea si alcool, deoarece aceste bauturi dezechilibreaza consumul de energie, creand o stare de oboseala in timpul zilei.

4

Faceti sport in mod regulat, pentru a evita starile de oboseala. De asemenea, puteti incerca diferite exercitii de meditatie, pentru a va relaxa organismul si a va umple de energie.

5

Faceti o baie/ un dus rece sau mergeti la inot, pentru a va revitaliza organismul si a va deconecta de la problemele zilnice, eliminand stresul.

6

Formati-va un hobby, pe care sa il practicati in mod regulat, pentru a va deconecta si a scapa de stres, reincarcandu-va bateriile.

Etichete: oboseala, dieta, sport, inot, hobby

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oboseala este o constanta a societatii moderne. Ritmul sustinut de munca, stresul cotidian, alimentatia nesanatoasa si odihna...
Diabetul este, din pacate, o boala pentru care nu s-a gasit o metoda de vindecare. Evolutia poate...
Iarna a trecut, vremea frumoasa s-a instalat. Primavara nu a sosit, insa, doar cu mireasma florilor si...