Pescuitul la crap - ghid pentru incepatori

Pescuitul la crap - ghid pentru incepatori

Esti pasionat de pescuit, dar nu stii foarte multe despre acest hobby? Ai auzit despre pescuitul la crap, insa nu iti dai seama de unde sa incepi? Te ajutam cu acest articol-ghid pentru incepatori. Nu e usor, dar nici atat de dificil pe cat poate parea!

Pescuitul la crap - ghid pentru incepatori:

1. Locul potrivit. Dupa ce te-ai inarmat cu toate obiectele necesare pescuitului, trebuie sa iti alegi un loc in care sa prinzi acest peste foarte gustos. Iata ce trebuie sa stii despre locurile in care se poate pescui crapul:

- un lac/o balta cu populatie numeroasa de crap este locul ideal. Poti gasi suficiente informatii despre aceste locuri pe internet sau de alti pescari cu mai multa experienta;

- crapul prefera apele de adancime medie , nu prea agitate, maloase si incarcate de vegetatie;

- crapul adora sa se ascunda sub copaci cazuti in apa sau sub stanci;

- vantul joaca, la randul sau, un rol important in pescuitul la crap. Cel care bate in directia malului te va ajuta sa aduci hrana sau montura(conexiunea dintre firul de pescuit si momeala) in zona de pescuit;

- orientarea malurilor poate influenta adancimea si temperatura apei in diferite parti ale baltii/lacului.

2. Monturi potrivite. Exista o diversitate de monturi in magazinele de pescuit. Poti folosi aproape orice model pentru pescuitul la crap, bineinteles in functie de situatie si de preferinte:

- montura cu fir flotant permite scufundarea momelii la o adancime suficient de mare. Firul flotant are rolul de a te ajuta sa vezi crapul ce ataca momeala;

- montura cu fir infundat este ideala in ape adanci , atunci cand momeala trebuie sa ajunga cat mai aproape de fundul apei. Aceasta montura se potriveste si atunci cand este folosita impreuna cu un rod pod;

- montura cu bucla o vei folosi pentru a fixa momeala intr-un mod precis, oferindu-i stabilitate. Practic vei atasa momeala cu ajutorul unei bucle ce trece prin ea, asigurandu-te ca ramane in pozitie chiar si atunci cand crapul se zbate.

3. Momeala potrivita. Crapul nu se prinde chiar la orice, deoarece e selectiv in privinta hranei. Exista , insa, cateva tipuri de momeala care nu dau gres:

- boilies. Boilies-uriel sunt produse intr-o paleta larga de arome si culori. Te sfatuim sa cumperi diferite marimi, texturi si arome. DOar asa vei putea adapta momeala la conditiile de pescuit si la preferintele crapului;

- porumbul, viermii si ramele. Poti folosi o astfel de momeala de sine statatoare sau in combinatie cu celelalte;

- alege momeala in functie de sezon. In timpul sezonului cald e de preferat sa folosesti momeli proaspete si moi( de exemplu viermi), deoarece crapul e mai activ. In sezonul rece, crapul ca si omul are parte de o scadere a metabolismului, ceea ce inseamna ca momeala ar trebuie sa fie mai tare(boilies, de exemplu).
sau in combinatie cu alte momele pentru a atrage atentia crapului.

4. Tehnici de momire:

- marker float. Foloseste acest marker pentru masurarea adancimii apei. Facand asta, vei stii unde sa lansezi hrana. Plasarea momelii intr-un mod precis poate atrage crapul in zona monturii.

- imprastie hrana. Poti face asta manual sau folosind o momitoare. Aceasta din urma are rolul de a crea o zona de hrana extinsa si poate atrage mai multi pesti in zona de pescuit.

5. Rabdare si insistenta. Pescarii cu experienta stiu ca nu e chiar usor de prins crapul. De ce? Nu musca momeala cu rapiditate. Asadar, ai rabdare! Se prea poate sa stai cateva ore fara sa prinzi nimic. Rasplata va veni, insa, intr-un final.

Citeste si: Cum se alege momeala de pescuit

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar nu ai foarte multa experienta? Te ajutam, astazi, cu un sfat util:...
Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Pescarii din Romania si nu numai au primit o veste excelenta! Vor putea sa isi satisfaca mai...