Pescuit

Lista articolelor despre pescuit pe AflaCum.ro

Articole despre pescuit

Citeste cele mai noi articole despre pescuit publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pescuit, pe AflaCum.ro!

Esti pasionat de pescuit, dar nu stii foarte multe despre acest hobby? Ai auzit despre pescuitul la crap, insa nu iti dai seama de unde sa incepi? Te ajutam cu acest articol-ghid pentru incepatori. Nu e usor, dar nici atat de dificil pe cat poate parea!

Pescuitul la crap - ghid pentru incepatori:

1. Locul potrivit. Dupa ce te-ai inarmat cu toate obiectele necesare pescuitului, trebuie sa iti alegi un loc in care sa prinzi acest peste foarte gustos. Iata ce trebuie sa stii despre locurile in care se poate pescui crapul:

Esti un pescar inrait? Te gandesti chiar ca poti deschide o afacere de pe urma acestui hobby? Nu e deloc imposibil. Poti accesa fonduri europene prin Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020. Suma maxima pe care o poti obtine de la stat este de 4 milioane de euro/proiect prin masura II.2 Investitii productive in acvacultura.

Care este perioada in care poti depune dosarul. Conform Directiei Generala de Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM, apelul privind depunerea de cereri de finantare este deschis din 19 ianuarie si va fi activ pana pe 20 martie 2018.

Unde poti depune dosarul. Cererile de finantare si documentele anexate vor fi introduse si respectiv atasate online cu semnatura electronica in aplicatia electronica MySMIS2014. Gasesti aplicatia, aici.  Un solicitant poate depune o singura cerere de finantare.

Pescarii din Romania si nu numai au primit o veste excelenta! Vor putea sa isi satisfaca mai usor si mai eficient hobby-ul cu ajutorul unei aplicatii complexe, o platforma pusa la punct de un roman!

Aplicatia pe care orice pescar inrait o doreste!

Fishpointer este aplicatia care va combina harti electronice interactive si instrumente de socializare pentru a da posibilitatea utilizatorilor sa inregistreze date despre capturi, sa creeze statistici personale si sa socializeze in urma experientelor avute la pescuit.

Momeala de pescuit se alege in functie de tipurile de pesti, de mediul in care acestia traiesc si de anotimp.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Daca doriti sa prindeti bibani, atunci este indicat sa folositi momeala in forma de insecte, de pesti mici sau de broaste.

Atunci cand mergeti la pescuit este important de stiut cum se pune momeala pe carlig, pentru ca aceasta sa nu alunece in apa sau sa nu poata fi furata de pesti.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Ramele vii pot fi introduse pe carlig in 3 moduri: pe lungime, cuprinzand tot carligul; pe lateral, pana cand toata rama a fost introdusa pe carlig si pe 2 carlige, introducand o treime din rama pe unul si doua treimi pe celalalt.

Plutele de pescuit semnalizeaza prinderea unui peste in carlig si impiedica agatarea acestuia pe fundul apei, pastrandu-l la mica adancime.

Iata cum se folosesc acestea:

Alegeti o pluta potrivita. Exista doua tipuri de plute: fixe si mobile. Primele suspenda carligul la mica adancime, iar celelalte permit miscarea acestuia in sus si in jos, in functie de miscarea unditei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa