5 metode de a face o captura de ecran pe un MacBook

5 metode de a face o captura de ecran pe un MacBook

Desi pot parea complicate, capturile de ecran pe un MacBook sunt foarte usor de facut. Iata 5 metode prin care puteti face acest lucru:

1. Captura intregului ecran
Tineti apasate tastele Command + Shift + 3 si veti auzi un sunet scurt de aparat foto. Aceasta este cea mai simpla captura, ce va face o poza a intregului ecran deschis in acel moment. Veti gasi captura de ecran sub forma unui fisier png, pe desktop, cu denumirea  Screenshot time/date.

2. Captura de ecran a unei parti selectate
Tineti apasate tastele Command + Shift + 4 si cursorul se va transforma intr-un mic reticul cu coordonate pixel in partea de jos stanga.

Dati click si tineti apasat cursorul, pentru a selecta un dreptunghi, pe care doriti sa-l surprindeti in captura de ecran. Apasati tasta ESC daca nu mai doriti sa faceti poza.

Dati drumul la click pentru a face poza. Fisierul va fi salvat pe desktop.

3. Captura de ecran a unei ferestre
Tineti apasate tastele Command + Shift + 4 + Space. Acest lucru va transforma cursorul intr-o icoana cu un mic aparat foto, care va colora in albastru orice fereastra peste care este trecut.
Selectati fereastra pe care doriti sa o suprindeti in captura de ecran. Apasati ESC daca nu doriti sa faceti nicio poza.

Dati click pe fereastra selectata. Veti gasi fisierul pe desktop.  

4. Salvarea capturii de ecran pe Clipboard
Tineti apasata tasta Ctrl key si dati oricare dintre comenzile de mai sus. Astfel, fisierul se va salva pe Clipboard si nu pe desktop.

Lipiti captura de ecran intr-un document word, email sau intr-un editor de imagine, tinand apasate tastele Command + V sau selectand Paste din meniul Edit .

5. Efectuarea unei capturi de ecran in Preview
Lansati Preview, din fisierul de aplicatii al Finder, dand dublu click pe icoana acestuia.

Deschideti meniul File si treceti cursorul peste Take Screen Shot.

Selectati From Selection, From Window, sau From Entire Screen

- From Selection va transforma cursorul intr-un reticul. Dati click si trageti cursorul de-asupra zonei dreptunghiulare pe care doriti s-o capturati.

- From Window va transforma cursorul in icoana unui aparat foto. Selectati fereastra pe care doriti s-o capturati si dati click.

- Entire Screen va porni o numaratoare inversa. Aranjati ecranul cum doriti sa fie capturat si asteptati ca timpul sa expire.

Salvati noua imagine. Captura de ecran se va deschide imediat ca o fereastra Preview image fara titlu. Deschideti meniul fisierului si selectati Save. Tastati un nume, selectati o locatie si un tip de fisier si dati click pe Save.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

MacBook-urile pot ramane fara spatiu de stocare liber, destul de rapid. Iata cum puteti folosi un card...
Daca doriti sa redati ecranul MacBook-ului pe TV, aveti nevoie de un adaptor pentru display sau de...
Iata care sunt comenzile prin care puteti face diferite tipuri de screenshoturi (capturi de ecran) pe un...