Cum sa alegi laptopul potrivit pentru jocuri

Cum sa alegi laptopul potrivit pentru jocuri

Esti mare amator de jocuri, dar nu ai timp sa stai prea mult in camera preferata pentru a-ti pune pasiunea in practica? Ai solutia unui laptop dedicat jocurilor! Probabil ca stii cum trebuie sa alegi un astfel de device. Daca ai dubii, le risipim in cele ce urmeaza.

Cum sa alegi laptopul potrivit pentru jocuri. Tine cont de aceste aspecte:

1. Cauta GPU-ul cel mai bun. GPU(Graphics processing unit - Unitate de procesare grafică, cunoscuta si ca placa video) este esential pentru modul in care se va misca jocul preferat. Acest GPU are rolul de a accelera, practic, crearea de imagini a laptopului. Iar cum jocurile sunt incarcate din plin cu diverse imagini, este bine sa alegi un GPU dedicat. Cauta unitatea de procesare grafica pe site-urile dedicate vanzarii de electronice. Ar fi de preferat, de asemenea, sa cumperi un laptop cu placa video GTX 1060, capabila sa gestioneze fara probleme jocurile AAA moderne. In plus, nu costa nici exagerat de mult. Ai si varianta GTX 1050, mai ieftina, dar si mai slaba. Si aceste placi video se descurca, insa, bine. Daca vrei sa atingi rezolutii 4k, sa ai functii avansate si setari ultragrafice, achizitioneaza un RTX 2080. E scump, dar merita fiecare banut.

2. Atentie la RAM si la CPU. RAM-ul(memoria cu acces aleator) ar trebui sa fie de 8 GB. O memorie de doar 4 GB nu va fi suficienta pentru cele mai multe dintre jocuri. In privinta CPU-ului(unitate centrala de prelucrare sau simplu procesor), alege unul care sa se potriveasca cu GPU-ul. Daca unul dintre componente este slab, il va bloca pe celalalt , iar performanta laptopului va fi afectata. Alege, asadar, un procesor cu numar mare; sa zicem un Intel Core I7, desi nu este chiar ieftin. Evita un i3, deoarece jocurile nu vor merge. E importanta, evident, viteza procesorului. Si in acest caz, numerele mari sunt de preferat. Un procesor cu o viteza de 3,3 GHz il va depasi pe cel care atinge 2,2 GHz. In ceea ce priveste numarul de nuclee CPU, vizeazAa quad-core sau mai mult, pentru ca dual-core-urile nu sunt la fel de capabile in jocuri.

3. Hard disk SSD sau HDD? Primele sunt mai scumpe, dar mai rapide. Functioneaza si HDD-urile, insa nu se vor misca la fel de repede. Important este sa ai macar 1TB de spatiu de stocare pentru a putea sa rulezi jocurile.

4. Alege marimea. Pentru a juca in miscare, laptoul trebuie sa intre, evident, in rucsac. O dimensiune a ecranului de 14 inci sau mai mica e tot ce ai nevoie  pentru o portabilitate maxima. De asemenea, alege un laptop nu prea greu(sa aiba maximum 5 kilograme). Altfel, iti va fi destul de dificil sa il transporti.

5. Asuma-ti riscurile. Un laptop pentru jocuri e mult mai scump decat un desktop din aceeasi categorie. Eventualele defectiuni vor costa, lesne de inteles, mai mult. Daca GPU-ul se strica, vei avea mai mult de furca decat in cazul unui desktop, unde placile grafice se schimba cu usurinta. De asemenea, un laptop e mai dificil de actualizat.

Citeste si: Cum sa adaugi spatiu de stocare in plus pe un Macbook fara a schimba Hard Drive-ul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Praful este principalul inamic al computerului tau. Oricat ai incerca sa mentii curat PC-ul, praful tot isi...
PC-ul este o necesitate in societatea secolului al XXI-lea. A devenit indispensabil, atat in cazul job-urilor de...
Cunoasterea versiunii Windows de pe un calculator sau laptop este necesara in vederea remedierii anumitor probleme sau...