3 remedii pentru crampele musculare

3 remedii pentru crampele musculare

Crampele musculare, manifestate prin dureri acute la nivelul gambelor, a tendoanelor si a coapselor, au mai multe cauze, printre care se numara si: deficitul de anumite minerale, deshidratarea, suprasolicitarea muschilor, sedentarismul si problemele de circulatie sanguina.

Iata 3 remedii pentru crampele musculare:

1. Calmarea imediata a durerii:

Masati locul unde sunt localizate crampele, exercitand presiune, prin miscari rapide, pentru a incalzi zona si a creste circulatia sanguina.

Intindeti-va musculatura piciorului, timp de cel putin 30 de secunde, prin urmatoarele exercitii:
- In cazul crampelor la gamba, puneti piciorul pe un perete, cu calcaiul pe podea, sprijiniti-va trunchiul pe perete si intindeti piciorul.
- Daca aveti crampe la nivelul tendoanelor, intindeti-va pe podea, indoiti-va genunchii si tineti talpile lipite pe podea, pentru ca spatele sa fie drept. Trageti un genunche la piept si tineti-l strans cu bratele.
- Pentru crampele de coapse, stati langa un perete, indoiti-va genunchii, prindeti gleznele cu mainile, cu picioarele lipite si intindeti-va spatele cat de tare puteti, impingand zona pelviana inainte.

Faceti un dus cald. Apa calda creste circulatia sanguina, ajutand la calmarea rapida a crampelor. Daca nu sunteti acasa si nu aveti acces la un dus, umeziti o carpa in apa si puneti compresa calda pe zona afectata timp de 5 minute.

Ridicati-va si plimbati-va prin incapere. Viata sedentara poate cauza crampe, deoarece muschii nu sunt folositi suficient de mult.

2. Prevenirea/reducerea crampelor:

Beti mai multa apa. Deshidratarea este una dintre cauzele principale ale crampelor musculare de la nivelul picioarelor. Mariti cantitatea de apa consumata zilnic, cu cel putin 1 litru, mai ales in cazul temperaturilor ridicate si daca faceti sport.

Cresteti cantitatea de minerale din alimentatie. Restrictia de calorii si o alimentatie necorespunzatoare poate cauza un deficit de magneziu, potasiu si calciu. Este indicat sa consumati alimente bogate in calciu si magneziu, cum ar fi lactatele, pestele, carnea, ouale, nucile, cerealele si fructele (banane, caise uscate, avocado). Magneziul controleaza eliberarea de calciu in muschi, controland crampele.

Faceti exercitii fizice care intaresc rezistenta organismului.  Persoanele sedentare au crampe, deoarece nu isi folosesc suficient muschii. Mergeti pe jos cel putin 30 de minute in fiecare zi. Mergeti la sala si faceti exercitii cardiovasculare, ridicand greutati sau folosind aparate specifice. Daca faceti sport de 3 ori pe saptamana veti reduce riscul aparitiei crampelor musculare.

Intindeti-va picioarele seara inainte de culcare, timp de 5 minute, reducand astfel riscul apartiei crampelor pe timpul noptii.

3. Mergeti la un consult medical:

Faceti un control medical, daca crampele musculare sunt dese si nu gasiti cauza.

Daca luati medicamente pentru tratarea colesterolului sau impotriva acidului la stomac exista posibilitatea aparitiei crampelor la nivelul picioarelor. Discutati acest aspect cu medicul care v-a prescris medicamentatia.

Faceti-va niste analize medicale de sange, pentru a vedea cat de scazut este nivelul mineralelor, deoarece acest fapt poate cauza crampe musculare.

Bolile grave ce pot cauza crampe musculare sunt: epilepsia, spasmofilia, problemele neurologice si infectiile severe. Rugati-va medicul sa va faca trimitere pentru analize specifice, pentru a exclude aceste cauze.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crampele musculare sunt contracturi involuntare la nivelul muschilor scheletici. Ele isi pot face aparitia oricand: in timp...
Crampele musculare afecteaza majoritatea persoanelor care se antreneaza pentru un maraton de alergare. Acestea apar atunci cand...
Durerea de picioare pare un lucru banal dar, poate fi foarte suparatoare atunci cand problemele apar in...