Afla cum se trateaza dermatita?

Afla cum se trateaza dermatita?

Exista o serie de factori cauzatori ai acestei conditii, iar tratamentele nu au rezultate imediate.

1

Descoperiti cauza. Trebuie sa consultati un dermatolog, pentru a decoperi sursa problemei, care odata depistata, lasa loc vindecarii, simptomele (roseata, basici uscate) disparand cu totul, in urma unui tratament corespunzator.

2

Apelati la remedii naturiste, inainte de a cumpara o serie de produse, pentru tratarea dermatitei. Incercati urmatoarele variante, ce pot crea o bariera puternica in calea afectiunilor de piele. 

3

Scurtati timpul de vindecare a pielii, intarindu-va sistemul imunitar, prin administrarea de suplimente de vitamina A si E.

4

Reduceti mancarimile cu ajutorul cremelor hidratante, fara miros, aplicate pe piele dupa baie si inainte de culcare.

5

Faceti dusuri scurte, cu apa calduta, pentru a ajuta secretia de ulei din piele, pentru o mai buna hidratare a acesteia.

6

Dermatita rezulta in urma stresului, asadar incercati sa va antrenati in activitati relaxante.

7

Aflati ce alimente va dauneaza, consultand un nutritionist, care sa va ajute in schimbarea treptata a dietei.

8

Utilizati comprese cu lapte. Cu cat compresele aplicate sunt mai reci, cu atat vor diminua mai mult mancarimile si basicile. Este indicat sa le lasati sa actioneze timp de 10-15 minute in fiecare ora, pentru rezultate placute. Compresele cu lapte sunt ideale in combaterea dermatitei, deoarece proteinele din acesta opresc mancarimile.

9

Nu va scarpinati. Acest lucru poate fi extrem de dificil, in cazul dermatitei, insa scarpinatul este o solutie temporara a mancarimii, putand provoca rani sau infectii, la nivelul pielii, prelungind perioada de vindecare.

10

Medicamentatia orala. Este indicat sa luati antihistamine inainte de culcare, deoarece acestea vor diminua mancarimile, care se agraveaza in timpul noptii, asigurandu-va, astfel, un somn linistit. Este indicat sa cereti sfatul unui dermatolog, in acest sens.

11

Atentie la administrarea hidrocortizonului, chiar daca il puteti procura fara prescriptie medicala, deoarece trebuie sa alegeti concentratia corecta, mai ales daca aveti pielea uscata. Este indicat sa optati pentru un medicament cu continut de aloe vera, aceasta ajutand la calmarea mancarimilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Citeste prospectul medicamentului Protopic si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Protopic este un...
Citeste prospectul produsului Nizoral, 2% sampon si afla pentru ce este indicat si cum se foloseste. Indicatii:...