Cum se trateaza herpesul genital?

Cum se trateaza herpesul genital?

Tratarea herpesului genital implica tratarea simptomelor si diminuarea severitatii leziunilor, pentru a usura situatia pacientului, pe cat posibil.

In realitate, la fel ca in cazul racelilor comune, nu exista un tratament propriu-zis pentru herpesul genital. Medicamentele adiministrate, inca de la aparitia acestei afectiuni, diminueaza durerea si reduc disconfortul cauzat de basici si febra.

Este indicat, ca odata cu aparitia herpesului genital, sa cereti ajutor medical specializat, deoarece leziunile cauzate de acesta pot fi dureroase si pot da senzatie de usturime, creand disconfort. Leziunile pot aparea in zona genitala, inghinala, in anus sau in zona sacrala, existand cazuri in care mai multe din aceste zone pot fi afectate, concomitent.

De asemenea, herpesul este contagios, prin contact sexual sau prin atingere. Tratamentul medicamentos este obligatoriu, pentru prevenirea transmiterii. Exista riscul ca femeie insarcinate, sa transmita herpesul fatului, la nastere, asadar virusul trebuie tratat odata cu depistarea acestuia.

Iata cateva modalitati de tratatre a herpesului genital:

1

Incercati sa localizati infectia intr-o singura parte a corpului, curatand portiunea afectata si uscand leziunile de 2 ori pe zi. Evitati atingerea partilor neinfectate ale corpului, cu materialele cu care ati curatat zonele infectate.

2

Nu atingeti basicutele, deoarece infectia se poate intinde.

3

Cand uscati basicile, dupa curatare, folositi un uscator de par. Aerul cald ajuta la diminuarea durerii.

4

Daca durerea se intensifica, aplicati comprese reci sau pungi de gheata pe zona infectata.

5

Faceti o baie, cu apa calda, in mod regulat.

6

Dupa ce va curatati ranile, spalati-va bine, pe maini, cu sapun si apa calda.

7

Nu intretineti raporturi sexuale, pe perioada tratamentului, pana nu va vindecati complet.

8

Pentru a evita alte complicatii, nu stati la soare. Folositi o umbrela si aplicati lotiune de plaja. Soarele poate agrava leziunile sau poate duce la aparitia altora.

9

Cereti ajutorul medicului. Acesta va va prescrie medicamentele necesare, vitaminele suplimentare si va va sfatui in acest sens.

10

Luati analgezice.

11

Aveti grija la sanatate. Mancati bine, dormiti bine si intretineti-va igiena corporala. Puteti, de asemenea, sa faceti niste exercitii fizice, pentru a va stimula circulatia sanguina.

12

Cand basicile sunt deschise, puteti simti un disconfort in timpul urinarii, deoarece acidul din urina poate crea o senzatie de usturime. Pentru a diminua durerea, spalati-va zona afectata cu apa calda, dupa urinare.

13

Intariti-va sistemul imunitar, consumand sucuri naturale si luand suplimente de vitamina C. Femeile ar trebui sa acorde o atentie sporita herpesului genital, deoarece acesta creste riscul aparitiei cancerului de col uterin. In acest sens este indicat un test Papanicolau, anual.

In prezent multi tineri sunt infectati cu virusul herpesului genital, majoritatea nefiind constienti ca sunt purtatori. Tinerii activi din punct de vedere sexual, ar trebui sa acorde o atentie sporita acestui aspect si sa evite infestarea altor persoane cu acest virus.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Eruptiile de herpes sunt cauzate de doua virusuri: herpes simplex 1 (HSV-1), cel care cauzeaza herpesul oral...
Herpesul genital este cauzat de catre virusul numit herpes simplex, fiind o infectie la nivelul organelor genitale,...
Herpesul este o boala cu transmitere sexuala foarte comuna, ale carei simptome pot fi tratate, fara ca...