Cum sa depistezi herpesul

Cum sa depistezi herpesul

Herpesul este o boala cu transmitere sexuala foarte comuna, ale carei simptome pot fi tratate, fara ca boala in sine sa fie vindecata.

Netratarea herpesului genital poate duce la molipsirea bebelusilor in timpul nasterii, poate cauza inflamarea vezicii urinare si a rectului, cauzand in anumite cazuri meningita.

Iata cum poate fi depistat herpesul:

1

Factorii de risc

Este bine de stiut faptul ca multe persoane care au herpes genital pot trai fara simptome timp de multi ani. Asadar este indicat sa faceti analize periodice, pentru a trata din timp simptomele si pentru a stopa imprastierea infectiei.

Un factor principal de risc il reprezinta sexul neprotejat, desi daca boala este netratata, acest virus poate fi contractat si prin sex protejat.   

Un alt factor de risc il constituie partenerii sexuali multipli, herpesul putand fi contactat pe cale orala si prin contact genital.

Atat virusul HSV-1, cat si cel HSV-2 sunt considerate herpes genital, desi primul apare in mod comun pe buze si in gura. HSV-2 poate fi contractat mai ales prin contact genital, iar HSV-1 se poate imprastiat si poate fi contractat de la organele genitale, prin sex oral.

Este foarte important ca femeile sa fie foarte atente, deoarece herpesul genital este transferat, in mod frecvent, de la barbati la femei.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Herpesul genital este cauzat de catre virusul numit herpes simplex, fiind o infectie la nivelul organelor genitale,...
Indicatii: Valtrex este indicat pentru tratamentul herpesului zoster (vezicule). Valtrex accelereaza disparitia durerii: reduce durata episodului si...
Citeste prospectul medicamentului Unguent antiherpetic (herpestop) si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...