Paraziti

Lista articolelor despre paraziti pe AflaCum.ro

Articole despre paraziti

Citeste cele mai noi articole despre paraziti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre paraziti, pe AflaCum.ro!

Daca observati ca aveti de-a face cu un numar ingrijorator de pureci, iata ce puteti face pentru a scapa de ei, in mod natural, fara sa folositi chimicale:

Curatarea casei:
Spalati patul animalului de companie in masina de spalat, pentru a omori purecii, larvele si ouale acestora.
Dati cu aspiratorul prin toata casa, mai ales in zonele care nu sunt expunse la soare, deoarece purecii adora locurile umede si racoroase, pe toate zonele unde gasiti sange uscat sau fecale de pureci si tapiterii. Inainte de a aspira covoarele, presarati sare sau bicarbonat de sodiu la baza fibrelor, permitandu-le sa actioneze, pentru a usca ouale de pureci ascunse in covoare.
Montati aparate de dezumidificare a aerului, in toate camerele din casa si lasati-le sa actioneze timp de 2 zile, pastrand o umiditate a aerului sub 50%, pentru a ucide purecii si larvele acestora si pentru a opri ouale sa se deschida. Curatati toate zonele din exteriorul casei unde obisnuieste animalul de companie sa-si petreaca timpul.
Tundeti iarba, indepartati buruienile din curte si expuneri regiunile intunecate la lumina soarelui.

Curatarea animalului de companie:

Cuvantul „paduchi” este inspaimantator pentru orice parinte.

Acestia sunt mici paraziti, fara aripi, care se hranesc cu sangele gazdei purtatoare, lipindu-se de foliculii de par, depunand, ulterior, oua, care eclozeaza in 2 saptamani.

Infestarea cu paduchi este comuna printre scolari. Acest lucru poate fi foarte rusinos pentru copii, asadar, este foarte important ca acestia sa stie ca aparitia paduchilor nu este un semn de igiena precara.

Scabia este o boala ce dateaza din timpuri stravechi, care se manifesta, cel mai adesea, in locurile extrem de populate si in cele insalubre.

Parazitii care produc aceasta boala, se gasesc peste tot in lume. Anual, se inregistreaza o rata de 300 de milioane de cazuri de infestari cu scabie.

Asemenea paduchilor, parazitii ce produc scabia se hranesc cu sange uman, facandu-si loc sub piele. Scabia poate indica, adesea, alte boli de piele, cum ar fi reactii alergice, sifilis, dermatita, paduchi sau pureci.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.