Durerile de sani sunt de doua feluri: ciclice ( isi schimba intensitatea in timpul ciclului menstrual) si nonciclice (nu isi schimba intensitatea), cele din urma fiind mai putin frecvente.
Iata cateva remedii naturiste pentru durerile de sani:
1. Gheata diminueaza durerile, reducand inflamarea si durerea. Puneti cateva cuburi de gheata intr-o punga de plstic si infasurati-o intr-un prosop. Aplicati pachetul cu gheata pe fiecare san, timp de 10 minute si repetati operatiunea de mai multe ori pe zi, pana cand va simtiti mai bine. Aveti grija sa nu aplicati niciodata gheata direct pe sani.
2. Masarea sanilor reduce inflamarea, imbunatateste circulatia sanguina, pastreaza tesuturile mamare sanatoase si previne durerea si hipersensibilitatea.
3. Papadia reduce hipersensibilitatea si durerile de la nivelul sanilor, fiind un diuretic natural si avand un continut ridicat de potasiu, care ajuta la eliminarea fluidelor in plus din organism, prevenind retentia de apa. Consumati o cana de ceai de papadie, de 3 ori pe zi.
4. Feniculul ajuta la calmarea durerii si sensibilitatii sanilor, specifice sindromului premenstrual si menstruatiei. Aceasta planta reechilibreaza hormonii feminini si previne retentia de apa si acumularea de toxine in organism. Consumati de cateva ori pe zi ceai din seminte de fenicul, lasate la infunzat timp de 10 minute in apa fierbinte. De asemenea puteti mesteca seminte prajite de fenicul, de cateva ori pe zi, pentru a preveni durerile de sani.
5. Otetul de vin reduce durerile de sani si hipersensibilitatea de la nivelul acestora si inlatura toxinele din organism, reducand retentia de apa si regland hormonii. Puneti 1-2 linguri de otet de mere intr-un pahar cu apa calda, adaugati putina miere si amestecati bine. Beti aceasta solutie de 2 ori pe zi.
6. Vitamina E ajuta la tratarea durerilor de sani si previne dereglarile hormonale, reducand simptomele premenstruale.
7. Magneziul este un nutrient important, care poate usura durerile, hipersensibilitatea si inflamarea sanilor in timpul menstruatiei. Consumati alimente bogate in magneziu, cum ar fi: legumele cu frunze verzi, nucile, soia, avocado, bananele si ciocolata amaruie.