Feniculul(chimionul dulce, anasonul dulce) este o planta perena cu miros dulce. A aparut in zona Meditarenei si s-a raspandit in toata lumea datorita beneficiilor sale nutritive. Poate fi consumat in totalitate. Bulbul, tulpina, frunzele si semintele sunt comestibile.
Un bulb crud de fenicul contine doar 73 de calorii, 2,9 grame de proteine, 7 grame de fibre alimentare (28% din necesarul zilnic), 17 grame de carbohidrati si ofera 27% din necesarul zilnic de potasiu, , 6% vitamina A, 5% sodiu, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier, 5% vitamina B-6 si 10% din necesarul cotidian de magneziu. Reprezinta, practic, un medicament natural pentru corpul tau. Inima, oasele si pielea beneficiaza, in principal, de proprietatile acestei plante. De asemenea, feniculul protejeaza impotriva cancerului.
Astazi, iti prezentam o mancare delicioasa cu fenicul: Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.