Covid 19

Lista articolelor despre covid 19 pe AflaCum.ro

Articole despre covid 19

Citeste cele mai noi articole despre covid 19 publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre covid 19, pe AflaCum.ro!

Covid 19 continua sa dea mari batai de cap pe intreg Mapamondul. Cercetatorii nu reusesc , inca, sa gaseasca un vaccin, iar oamenii de rand sunt obligati sa respecte regulile de distantare fizica si sa poarte mastile de protectie.

Mai mult, incertitudinea continua sa ne streseze pe toti. Am fost sau nu infectati? E o intrebare pe care, cel mai probabil, cu totii ne-am pus-o. Asta si pentru ca se stie ca , in cele mai multe cazuri, Covid 19 poate fi asimptomatic. Totusi, exista cateva semne care iti pot arata daca ai fost, deja, infectat/a cu Covid 19, chiar daca nu ai avut vreo confirmare:

- te-ai simtit rau, in anumite perioade, incepand cu luna februarie a acestui an(2020);

Covid 19 ramane boala momentului pe aproape intreg Mapamondul! Stirile pe marginea acestui subiect curg pe banda rulanta, iar oamenii nu mai stiu ce sa creada. Unii iau de bune informatiile oficiale, altii au trecut in zona conspiratiilor si nu(mai) cred in existenta Covid, iar cei din a treia categorie prefera sa ramana rezervati.

Nu stim in ce categorie te incadrezi, dar suntem convinsi ca sfaturile de mai jos iti vor trezi interesul. Lista a fost intocmita de medicul Faheem Younus, seful clinicii de boli infectioase de la Universitatea Maryland, SUA. Iata despre ce este vorba:

1. Vom trai cu C19 luni de zile... Sa nu negam sau sa intram in panica. Sa nu ne facem, inutil, viata dificila. Sa invatam sa fim fericiti si sa traim cu acest fapt.

Starea de urgenta se apropie de final. Cel putin, asta ne promit politicienii. Pe 15 mai, se va iesi din aceasta stare. Odata cu acest moment, vor aparea si anumite masuri de relaxare. Cel mai important: niciun roman nu va ma fi nevoit sa scrie o declaratie pe proprie raspundere, atunci cand se deplaseaza.

Masurile de relaxare vor fi luate treptat, asa cum am fost anuntati inclusiv de seful statului, in nenumarate randuri. Spre exemplu, in prima etapa, parcurile vor fi deschise. Nu si restaurantele. Vom merge la serviciu fara sa mai avem nevoie de o declaratie pe proprie raspundere. Declaratia va fi , insa, inlocuita de masca de protectie, obiect ce va deveni obligatoriu in toate spatiile publice inchise!

Intreaga lista cu masuri oficiale ne va fi comunicata, cu siguranta, la momentul respectiv. In schimb, noi, cei de la Aflacum, ne-am propus, azi, sa iti oferim cateva sfaturi cu privire la comportamentul social pe care speram sa il adopti dupa 15 mai.

Romania se pregateste sa iasa din starea de urgenta, insa relaxarea sociala se va face treptat. In plus, odata cu ridicarea starii de urgenta, in data de 15 mai, romanii vor fi obligati sa poarte masti. Pentru a putea acoperi intreaga cerere, doua companii de specialitate vor produce un milion de masti zilnic!

Masca de protectie va deven obligatorie in Romania, din 15 mai. Orice roman va fi nevoit sa poarte o astfel de masca in spatii publice inchise sau in mijloacele de transport in comun. Cetatenii vor avea de unde sa procure mastile de protectie la preturi pentru orice buzunar. Cel putin, asta ne asigura ministrul Economiei, Virgil Popescu:

Vom avea minim un milion de masti zilnic. In doua companii, asta e foarte important, e vorba doar in doua companii. (...) Din ce am vorbit cu cei doi producatori, pretul(n.r. - al unei masti) este in jur de 2 lei. De la 2 lei va pleca de la ei, probabil ca 2 lei fara TVA va fi si pret catre populatie, a declarat Popescu pentru postul de televiziune Digi 24.

Covid 19 inca ne da mari batai de cap. Trebuie sa dezinfectam, frecvent, mainile si cam toate suprafetele cu care intram in contact pentru a preveni imbolnavirea. Dispozitivele personale si cele de birou nu trebuie sa faca nota discordanta. Si ele sunt o potentiala sursa de infectare!

Iata un ghid complet pentru dezinfectarea echipamentelor de comunicatii si IT. Se aplica atat pe dispozitivele de acasa cat si pe cele de la locul de munca:

- nu aplica solutii/substante pe sursele de alimentare cu energie electrica;

Coronavirusul pune, in continuare, probleme mari la nivel global. Lipsa unui antidot e principala problema, imbolnavirea putand fi evitata prin măsuri de carantina. In toata aceasta valtoare, oamenii de stiinta cauta o rezolvare, dar descopera si noi elemente despre virus.

Cele mai frecvente simptome ale coronavirusului. Studiu. Oamenii de stiinta din SUA si Marea Britanie au reusit sa isi dea seama, cu ajutorul unei aplicatii. care sunt cele mai frecvente doua simptome ale COVID 19. Este vorba despre pierderea simturilor mirosului si gustului!

Nu mai putin de 60% dintre pacientii depistati pozitiv cu COVID-19 au raportat ca si-au pierdut simtul mirosului si gustului, arata datele cercetatorilor, in comparatie cu 18% dintre cei care au fost testati negativ. Avand in vedere cifrele, pare ca va deveni mai usor de depistat virusul. Practic, daca iti pierzi gustul si mirosul, exista sanse destul de mari sa fii infectat cu noul coronavirus!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa