Top 10 superalimente care combat cancerul

Top 10 superalimente care combat cancerul

Cancerul este o boala caracterizata prin cresterea unor celule anormale, care dauneaza organismului, in diferite moduri.

Exista mai mult de 100 de tipuri de cancer, cele mai comune fiind cancerul la san, ovarian, pancreatic, la colon, de prostata si limfatic, fiecare avand simptome specifice.

Printre factorii care cresc riscul aparitiei cancerului se numara varsta, fumatul excesiv, consumul excesiv de alcool, expunerea indelungata la soare, obezitatea, expunerea la chimicale daunatoare, fumatul pasiv si genetica.

Ereditatea si anumiti factori de mediu care produc cancerul nu pot fi controlate, insa puteti scadea riscul aparitiei acestei boli, adoptand o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos.

Iata 10 superalimente care combat cancerul:

1. Broccoli contine glucozinolati, compusi cu sulf, ce produc enzime protectoare, reducand riscul aparitiei cancerului oral, de san, la ficat, la plamani, de esofag si de stomac. Consumati brocoli de 2-3 ori pe saptamana, fiert sau pregatit la abur.

2. Ceaiul verde este o bautura populara, care reduce riscul aparitiei cancerului gastrointestinal, la san, la plamani si de prostata, datorita continutului de catechine si epicatechina, ce impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene si previn distrugerea celulelor sanatoase, de catre radicalii liberi. Consumati zilnic 3-4 cani de ceai verde in acest sens.

3. Rosiile sunt o sursa importanta de licopen, un antioxidant puternic, care intareste sistemul imunitar si protejeaza celulele, reducand riscul aparitiei cancerului endometrial, la san, la plamani si la stomac. Consumati zilnic 250 de grame de rosii ca atare sau sub forma de sos, pasta sau suc proaspat.

4. Afinele sunt bogate in fitonutrienti si antioxidanti anti-cancerigeni, ce neutralizeaza radicalii liberi, care deterioreaza celulele si pot produce cancer oral, ovarian, de colon, la ficat, de prostata, la plamani, de piele si la san. Consumati zilnic 250 de grame de afine proaspete sau congelate.

5. Ghimbirul reduce riscul aparitiei cancerului colorectal, la plamani, la san, de piele si pancreatic, datorita continutului ridicat de antioxidanri, ce inhiba cresterea celulelor cancerigene. Consumati zilnic 2-3 cani de ceai de ghimbir sau includeti aceasta radacina in preparatele culinare.

6. Usturoiul contine sulf, arginina, oligozaharide, flavonoide si seleniu, compusi ce reduc riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cel la plamani, la stomac si cel colorectal. Consumati zilnic usturoi proaspat in acest sens.

7. Spanacul reprezinta o sursa importanta de luteina, un antioxidant anticancerigen, ce previne aparitia cancerului oral, ovarian, la plamani, endometrial, colorectal, esofagian si de stomac. Consumati 250 grame de spanac de cateva ori pe saptamana, in salate, supe, smoothie-uri sau sucuri de legume.

8. Rodiile au proprietati anticancerigene, datorita continutului ridicat de antioxidanti, fenoli, flavonoide si tanin, care ajuta la buna functionare a celulelor din organism, prevenind aparitia cancerului la san, la colon, de ficat, de piele si de prostata. Consumati aceste fructe ca atare, in smoothie-uri, in salate de fructe sau in sucuri proaspete.

9. Nucile reduc riscul aparitiei cancerului la san, de prostata si de piele, datorita continutului ridicat de polifenoli si fitochimicale cu proprietati antioxidante, fiind bogate in compusi anticancerigeni. Consumati 7 nuci pe zi, ca atare, in salate sau in smoothie-uri.

10. Strugurii sunt bogati in antioxidanti cu proprietati anticancerigene, care blocheaza actiunea unei proteine ce ajuta la dezvoltarea celulelor canceroase, avand, totodata, proprietati antiinflamatorii, care previn stresul oxidativ cronic si inflamatia cronica, 2 cauze principale ale cancerului. Consumati zilnic 250 de grame de struguri.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul cervical este o boala in care celulele normale se transforma in celule canceroase, in tesutul cervical. ...
Exista un remediu naturist miraculos care este benefic intregului organism, folosit de anumiti cardiologi pentru a-si trata...
Cancerul de piele este una dintre cele mai des intalnite forme de cancer. Aceasta boala afecteaza cateva...