Chimioterapie

Lista articolelor despre chimioterapie pe AflaCum.ro

Articole despre chimioterapie

Citeste cele mai noi articole despre chimioterapie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre chimioterapie, pe AflaCum.ro!

Cancerul cervical este o boala in care celulele normale se transforma in celule canceroase, in tesutul cervical.

Cervixul este portiunea cea mai joasa si mai ingusta a uterului, care face legatura dintre acesta si vagin.

Infectia cu Virusul Papiloma este cea mai frecventa cauza de cancer cervical. Nu exista simptome care sa anunte cancerul, dar poate fi diagnosticat din prin teste anuale (Papanicolau).

Iata cum poate fi tratat cancerul cervical:  

Prin interventie chirurgicala, numita histerectomie (indepartarea uterului, a ovarelor, a nodulilor limfatici, a canalelor limfatice, a unei parti sau a intregului vagin si a tuburilor falopiene), care se face in starea incipienta a cancerului cervical.

Citeste prospectul medicamentului Intopozid, concentrat pentru perfuzie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Sintopozid este utilizat, in general in chimioterapie, dar poate fi folosit si in monoterapie: tumori testiculare retractare la tratament (interventia chirurgicala, radioterapie si chimioterapie);

neoplasm pulmonar cu celule mici; limfoame maligne hodgkiniene si nonhodgkiniene; leucemii acute; coriocarcinoame placentare; sarcon Kaposi asociat cu SIDA; neoplasm de san tratat anterior.

Ivemend se utilizeaza impreuna cu alte medicamente pentru prevenirea starilor de greata (senzatia de rau) si vasaturilor induse de chimioterapie medicamente utilizate pentru tratarea cancerului).

IVEMEND se utilizeaza impreuna cu tratamentele chimioterapeutice care utilizeaza cisplatina si care au un potential ridicat de declansare a starilor de greata si vasaturilor ("puternic emetice"), precum si cu tratamentele chimioterapeutice care au un potential moderat de declansare a acestor stari ("moderat emetice"). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Ce este IVEMEND?

Citeste prospectul medicamentului Egilitax 6 mg/ml, concentrat pentru solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In chimioterapia de prima linie a cancerului ovarian, Egilitax este indicat in asociere cu cisplatina,

2. COMPOZITIE CALITATIVA SI CANTITATIVA

Citeste prospectul medicamentului  Dacogen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Dacogen este utilizat în tratamentul pacientilor adulti cu varsta de 65 de ani sau peste, diagnosticati cu leucemie mieloida acuta (LMA), un tip de cancer care afecteaza leucocitele.

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Dacogen. Documentul explica modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Dacogen.

Leucemia este o boala foarte grava, care poate afecta pe oricine.

Este cauzata de un tip de celule cancerigene, care ataca globulele albe din sange. Acest lucru incepe cu producerea de cantitati anormal de mari de globule albe, in organism, care au rolul de a lupta impotriva organismelor straine, ce invadeaza corpul uman.

Daca globulele albe din sange nu se dezvolta normal, acest lucru duce la lipsa lor de energie in lupta impotriva bacteriilor, avand ca rezultat slabirea sistemului imunitar si implicit existenta unui numar prea mare de globule albe, care se ingramadesc in maduva osoasa, pana cand nu mai exista spatiu suficient pentru alte globule.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.