Cum sa tratezi angina pectorala. Remedii pe baza de plante

Cum sa tratezi angina pectorala. Remedii pe baza de plante

Angina pectorala reprezinta o durere in piept cauzata de reducerea fluxului sanguin catre inima. Exista mai multe tipuri de angina pectorala, clasificarea fiind efectuata pe baza cauzelor, simptomelor si gravitatii. In general, oamenii descriu angina pectorala ca pe o presiune, o greutate, o strangere sau o durere in piept.

Durerea anginoasa poate chiar sa se simta ca o indigestie. Simptomele mai putin frecvente ale acestei afectiuni sunt: oboseala, dificultatile de respiratie, ametelile, greata, varsaturile si palpitatiile. Angina este, de obicei, un semn al unei boli de inima, cum ar fi boala coronariana. Acest fenomen se decalnseaza atunci cand placile de aterom(depuneri de colesterol) se acumuleaza in interiorul arterelor, incetinind sau limitand fluxul de sange catre inima. Cand fluxul sanguin este restrictionat, creste riscul de a face atac de cord. In multe cazuri, gestionarea anginei pectorale se poate face cu remedii la domiciliu si cu modificari ale dietei si stilului de viata.

Important: Nu te apuca de diverse tratamente pana nu mergi la medic. Dupa diagnosticare, specialistul iti va indica tratamentul/ele potrivit/e. Asadar, acest articol nu tine locul unei retete, ci are doar rol informativ!

Cum sa tratezi angina pectorala. Remedii pe baza de plante:

1. Apa cu lamaie. Unele studii au demonstrat faptul ca sucul de lamaie contine antioxidanti care pot ajuta la pierderea in greutate, pot gestiona nivelul ridicat de colesterol si pot elimina excesul de sodiu din sange. Astfel va fi redusa si acumularea de placa in artere, prevenindu-se angina pectorala. Stoarce o jumatate de lamaie intr-o cana de apa calda. Bea amestecul dimineata pe stomacul gol. De asemenea, poti adauga suc natural de lamaie in alimente obisnuite.

2. Usturoi. Usturoiul este utilizat pentru multe afectiuni legate de inima si sistemul circulator, cum ar fi hipertensiunea arteriala, bataile neregulate ale inimii, colesterolul crescut, bolile coronariene, atacul de cord si pentru a reduce acumularea placii in artere, gestionand astfel angina. Explicatia? Usturoiul contine alicina, o componenta care ajuta la relaxarea vaselor de sange. De asemenea, usturoiul poate ajuta in calmarea durerilor de cap, a stresului si la promovarea functiei hepatice sanatoase. Iti recomandam sa mananci un catel de usturoi de dimineata. Daca gustul e prea puternic pentru tine, adauga usturoi in alimentatie. Suplimentele pe baza de usturoi sunt, de asemenea, disponibile in farmacii. Doza recomandata pentru extractul de usturoi este de 600 - 1200 mg pe zi, impartita in 2-3 doze. Capsulele sau tabletele de usturoi trebuie sa contina 0,5–1,5% aliina sau alicina pentru a fi benefice, la o doza de doua comprimate de 200 mg, de trei ori pe zi. Persoanele care folosesc medicamente pe baza de prescriptie medicala, care iau medicamente pentru subtierea sangelui sau cele cu ulcer si probleme cu tiroida trebuie sa consulte medicul inainte de a lua suplimente cu usturoi.

3. Ghimbir. Gingerolul, un compus natural din radacina de ghimbir, poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange, contribuind astfel la prevenirea aparitiei durerii anginoase. De asemenea, gingerolul este un antioxidant care protejeaza vasele de sange, ajuta la gestionarea stresului si la scaderea tensiunii arteriale. Nu lua mai mult de 4 grame de ghimbir pe zi. Ghimbirul nu trebuie utilizat in combinatie cu medicamente pentru subtierea sangelui, pentru hipertensiune sau pentru diabet! Poti adauga ghimbir in dieta in multe moduri. De exemplu, poti fierbe 2-4 grame de ghimbir intr-o cana de apa pentru a face ceai de ghimbir neindulcit. De asemenea, poti un supliment de ghimbir din orice farmacie sau poti adauga radacina de ghimbir in mancare..

4. Suplimente de ginseng. Studiile arata ca ginsengul contine antioxidanti care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi si la imbunatatirea sanatatii inimii prin reglarea tensiunii arteriale, a colesterolului crescut, a nivelului de zahar din sange. De asemenea, ginsengul reduce stresul si imbunatateste rezistenta fizica, reducand astfel riscul de angina si boli de inima. Ginsengul vine sub diferite forme, cum ar fi extracte lichide, pulbere si capsule, fiind adesea folosit in combinatie cu alte ierburi sau nutrienti. Intreaba medicul daca poti folosi ginseng, mai ales daca iei medicamente pe baza de prescriptie pentru a gestiona angina.

5. Turmeric/curcuma pulbere inhiba formarea placii in artere si reduce nivelul de colesterol rau. Turmericul poate ajuta, de asemenea, la gestionarea obezitatii, o afectiune asociata adesea cu boli cardiace. Suplimentele de crucuma sunt considerate sigure daca sunt luate in dozele recomandate. Doza recomandata pentru adulti este de 400-600 mg, de pana la trei ori pe zi. Administratrea unor cantitati exagerate de turmeric pentru perioade lungi de timp poate provoca tulburari de stomac si, in cazuri extreme, ulcer. Persoanele care au calculi biliari sau obstructie a cailor biliare sunt sfatuite sa intrebe medicul daca pot lua un astfel de supliment; la fel si diabeticii sau pacientii care iau medicamente anticoagulante. Adauga o lingurita de curcuma pulbere intr-o cana de lapte cald. Aceasta este o bautura sanatoasa pentru inima, care poate fi consumata de maximum 3 ori pe zi. De asemenea, poti adauga un varf de pulbere de turmeric in mancarea preferata.

Citeste si: Cum sa tratezi angina pectorala. Schimbarea dietei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Angina pectorala reprezinta o durere in piept cauzata de reducerea fluxului sanguin catre inima. Exista mai multe...
Angina pectorala reprezinta o durere in piept cauzata de reducerea fluxului sanguin catre inima. Exista mai multe...
Angina pectorala reprezinta o durere in piept cauzata de reducerea fluxului sanguin catre inima. Exista mai multe...