Cum sa tratezi durerea de sciatica

Cum sa tratezi durerea de sciatica

Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corpul uman. Acesta pleacă din partea de jos a măduvei spinării și se ramifică în coapsă, gambă și laba piciorului, inervând membrele inferioare. Cand durerea de sciatica se instaleaza este cazul sa iei masuri rapide. Iata care sunt acestea.

Cum sa tratezi durerea de sciatica:

- odihneste-te. Vei calma durerea. Ai grija, totusi! Nu exagera cu statul in pat, deoarece inactivitatea prelungita poate agrava situatia.

- prezinta-te la medic. Daca durerea persista e cazul sa consulti specialistul. Acesta va face o examinare imagistica pentru a descoperi cauzele simptomelor sciatice. E posibil, uneori, sa nu se descopere exact cauza durerii de sciatica, iar solutia este ameliorarea simptomelor cu ajutorul unor tratamente recomandate de medic.

- schimba stilul de viata. Chiar daca simptomele nu sunt severe, e bine sa iti iei masuri de precautie. Odihneste-te mai mult si evita efortul(sa te ridici, sa te apleci, sa te rasucesti).

- tratamente la domiciliu:

1. Terapia cu gheata pe zona afectata poate calma durerea de sciatica. Gheata se acopera cu un prosop moale. Nicidecum nu se aplica direct pe piele. Poti aplica gheata in zona salelor sau a picioarelor, unde apare durerea intensa.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corpul uman. Acesta pleacă din partea de jos a...
Sciatica este termenul medical care caracterizeaza durerea care radiaza de-a lungul nervului sciatic, de la nivelul spatelui...