Iata cativa pasi de urmat pentru excursia cu cortul:
Hotaraste unde mergi si cu cine in camping. Dupa ce ai hotarat destinatia si perioada de vacanta, decide daca in excursia cu cortul mergi doar cu familia sau cu grupul de prieteni.
Verifica prognoza meteo. Excursia cu cortul nu va fi distractiva daca ai programat-o intr-o perioada ploioasa. Daca ai copii mici, sigur acestia se vor plictisi in cort in caz ca plecati la drum pe vreme umeda. Ei nu vor avea rabdarea sa stea intr-un loc inchis toata ziua in caz de ploaie, de aceea nu este indicat sa mergeti cu cortul pe vreme rea.
Ai grija sa primesti toate informatiile necesare referitoare la asigurarea de sanatate inainte de a porni la drum. Pentru ca organizarea unui camping include un anumit grad de risc, este important sa cunosti toate datele pe care le implica excursia cu cortul.
Vorbeste cu fiecare asigurator in parte sau informeaza-te despre eventualele despagubiri si ingrijiri pe care le vei primi in caz de accident. De asemenea, atunci cand pleci impreuna cu grupul de prieteni, este bine sa aveti la indemana trusa de prim ajutor si cateva medicamente de rutina pentru situatia in care cineva se imbolnaveste. Daca accidentele de calatorie nu survin din cauza asiguratorului, acesta nu este obligat sa ofere despagubiri.
Decide perioada de sedere in camping, pentru ca bagajul de calatorie sa fie complet. Incepand cu dimensiunea cortului si pana la activitatile in aer liber pe care le-ati planificat in grup, vacanta trebuie organizata in cele mai mici detalii ca sa nu apara surprize neplacute pe drum. Chiar daca nu ati stabilit cu exactitate cate zile veti dormi in cort, iar acest lucru depinde si de conditiile atmosferice, se cuvine sa faceti un plan de calatorie, in asa fel incat sa nu va lipseasca nimic in deplasare.
Impachetati o cantitate adecvata de alimente. Incercati sa luati in calatorie cat mai putine alimente perisabile (branza, carne, oua). Acestea vor fi consumate chiar din prima zi si ca sa nu se strice pe drum, luati o lada frigorifica pentru a pastra alimentele la rece macar pana la destinatie. Puteti lua in schimb snacksuri si alte gustari care nu se deterioreaza intr-o zi sau doua, cum ar fi fructele, biscuitii, painea feliata si alte produse similare. Pentru a nu duce lipsa de hrana, montati cortul intr-un loc populat, cu magazine si restaurante.
Nu impachetati prea multe bagaje. Atunci cand pleci la drum cu cortul, este inutil sa iei prea multe lucruri, mai ales daca lipsesti de acasa doar cateva zile. Luati doar strictul necesar.
Impachetati intr-un rucsac sau o valiza mai usoara lucrurile mici, trecute pe o lista de obiecte utile, care pot fi depozitate chiar si in sacul de dormit. Pentru familiile cu copii, medicamentele, jucariile si alte maruntisuri sunt necesare pentru camping. In schimb, renuntati la bijuterii si alte obiecte scumpe, inutile pentru o excursie cu cortul.
Daca aveti de ales, dormiti intr-o cabina sau intr-o casuta tip camping. Acestea sunt mai sigurile decat corturile in caz de ploaie si mai placute pentru familiile cu copii. Uneori sunt dotate chiar si cu aer conditionat!
Puneti in portbagaj toate lucrurile de pe lista inainte de a pleca la drum. Verificati daca ati luat in masina toate lucrurile de pe lista si bon voyoge!
Excursiile cu cortul sunt frumoase, dar nu oricine agreeaza conditiile oferite de acest tip de vacanta. Daca sunteti la prima excursie de acest gen, este bine mergeti de proba doar 2-3 zile pentru acomodare. In caz ca familia este multumita si totul decurge conform planurilor de acasa, organizati pe viitor excursii de grup si bucurati-va din plin de fiecare moment, capturand imagini de pretutindeni!