Calatoresti frecvent cu avionul? Afla cum te determina companiile aeriene sa platesti mai mult

Calatoresti frecvent cu avionul? Afla cum te determina companiile aeriene sa platesti mai mult

Zborurile aerine low cost sunt preferate de o mare parte a celor care calatoresc cu avionul. Asta, in principal, pentru ca bileletele sunt mai ieftine. Exista, insa, un mare dezavantaj pe care putini il constientizeaza: daca doresti sa iti alegi locul, trebuie sa platesti suplimentar.

Companiile low cost stiu sa profite de slabiciunile tale! Daca ai familie si zburati impreuna, evident veti dori sa calatoriti unul langa altul. Aceasta dorinta fireasca trebuie, din pacate, platita!

Practic , e confirmat faptul ca mai multe companii low cost folosesc un algoritm prin care sa nu-ti ofere loc langa sotie/sot/copii/alte rude. Cum e posibil? Cand rezervi un zbor, algoritmul identifica pasagerii dupa numele de familie. De aici incolo, e simplu sa va desparta. Scopul? Sa platiti suplimentar pentru a sta pe locuri alaturate.

Civil Aviation Authority (CAA) din Marea Britanie investigeaza aceasta situatie de mai bine de un an. Conform cifrelor, metoda de a desparti familiile este aceeasi, insa difera din punct de vedere cantitativ. Spre exemplu, in unele cazuri, 35% dintre pasageri  au declarat ca au fost despartiti, pe cand in cazul altor companii doar 12% au declarat ca au patit asta.

CAA mai arata ca pasagerii au platit intre 74 si 175 milioane de lire sterline , anul trecut, pentru a putea sta alaturi de familii. Asadar, vorbim despre o practica banoasa, pe care autoritatile din Regat vor incerca sa o elimine.

Cum va putea fi oprita practica algoritmilor? Nu se stie. E greu de demonstrat asa ceva, d-apai de impiedicat!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zborul confortabil cu avionul nu este o fita, ci o necesitate. Nu vrei, spre exemplu, sa tremuri...
Orice zbor poate fi stresant. Ceea ce este firesc la sol pare absolut diferit si chiar inconfortabil...
Avionul reprezinta o forma moderna de transport, utilizata din ce in ce mai frecvent pe intreg Mapamondul....