Ce sa nu faci NICIODATA in timpul unui zbor cu AVIONUL

Ce sa nu faci NICIODATA in timpul unui zbor cu AVIONUL

Orice zbor poate fi stresant. Ceea ce este firesc la sol pare absolut diferit si chiar inconfortabil in aer. Pentru a nu-ti ingreuna zborul, exista cateva comportamente pe care sa le eviti. Despre toate acestea in materialul de mai jos.

Ce sa nu faci NICIODATA in timpul unui zbor cu AVIONUL:

Nu purta lentile de contact. Lentilele usuca ochii. Si cum aerul din avion e uscat, combinatia n-o sa iti faca deloc bine! Mai bine iti pui o pereche de ochelari sau renunti la ajutatoarele de vedere in timpul zborului. Nu uita sa iei la tine si picaturi pentru ochi, pentru a combate uscarea acestora.

Nu mai incerca sa desfunzi urechile. Urechile se infunda in timpul decolarii si aterizarii. E un fenomen firesc, doearece exista diferenta de presiune. Nu incerca sa introduci tot felul de obiecte ascutite in timpane sau sa te lovesti cu podul palmei in zona! Urechile nu se vor desfunda si te poti rani! Aplica, in schimb, urmatoarele metode:

- ia o bomboana/guma de mestecat in gura si suge-o, apoi inghite saliva(ca si cum ai inghiti in sec);

- inchide si deschide gura, din cand in cand;

- inspira, ciupeste-te de nas si apoi expira, ca si cum ai impinge aerul prin urechi. Aplica metoda cu atentie daca suferi de alergii sau daca iti curge nasul.

Nu te urca in avion cu nasul infundat. Un nas infundat adauga multa presiune urechilor si poate duce la un traumatism. Desigur, nu poti anula zvorul, doar pentru ca suferi de o raceala. In astfel de cazuri, insa, e bine sa ai picaturi pentru nas la tine. Utilizeaza-le inainte de decolare si inainte de aterizare! Daca suferi de sinuzita sau de maxilita, consulta medicul inainte de a te urca in avion!

Nu sta nemiscat. In timpul unui zbor, circulatia sangelui este mai lenta, iar lipsa miscarii creste riscul de tromboza. Urmeaza aceste reguli simple pentru a o evita:

Citeste si: Cum sa te simti relaxat si confortabil in avion?

- rtidica-te si fa plimbari scurte;
- poarta haine mai largi, care sa nu iti ingradeqasca miscarile;
- daca ai probleme cu circulatia sangelui, poarta ciorapi compresivi sau colanti;
- fa din cand in cand un exercitiu simplu. Ridica -te pe calcaie, apoi pe varfuri!

Nu consuma bauturi carbogazoase. Gazul nu e preferabil in timpul schimabarilor de presiune. S-ar putea sa ai ai senzatii de voma si chiar alte probleme digestive, daca, inainte sau in timpul zborului, consumi bauturi carbogazoase sau produse care cresc nivelul de flatulenta (paine neagra, fasole, mere etc).

Nu te aseza pe locurile din spate, daca ai rau de miscare. Toata lumea cunoaste aceasta regula: daca ai rau de miscare, nu te aseza in partea din spate. Regula functioneaza si in cazul zborului cu avionul!Pentru a evita senzatiile neplacute, alege locurile din fata sau locurile din apropierea aripii. Cu o zi inainte de zbor, este, de asemenea, preferabil sa nu consumi alimente prajite, grase si sa nu consumi alcool.

Nu atinge obiecte din jur fara motiv. Un avion este un loc excelent pentru dezvoltarea de bacterii. Fostiipasageri ar putea lasa orice in buzunarele de pe spatele scaunului si pe masute. Igienizarea nu are loc dupa fiecare zbor, astfel incat o multime de microbi pot ajunge pe mainile tale. Nu atinge nimic, daca nu e necesar. De asemenea, ai grija sa ai la tine servetele umede.

Nu folosi telefonul in timpul zborului. Nu incerca sa postati fotografii in timp ce te afli in zbor! Este prea periculos! Dupa cum stii, decolarea si aterizarea sunt etapele cele mai dificile ale zborului. Semnalul dispozitivului tau poate provoca interferente in comunicatiile radio si in sistemul de navigatie, iar pilotul ar putea sa nu auda informatii transmise de controlorul de trafic. Treci, asadar, telefonul pe modul avion sau chiar inchide-l! Nu uita! Cateva telefoane functionale nu vor prabusi un avion. Dar daca toti pasagerii isi folosesc activ gadgeturile, interferenta se va simti!

Nu folosi castile din avion. Castile pe care le ai atasate la scaun nu sunt noi, in ciuda faptului ca le gasesti mereu intr-o punga de plastic. Intre zboruri, castile uzate sunt curatate si reambalate. Totusi, igienizarea lor ar putea fi precara. Mai bine nu risti si folosesti propriile casti!

Nu te descalta. Ar putea fi tentant sa dai putin pantofii jos, pentru a-ti elibera tensiunea din picioare. Abtine-te , totusi. Nu e sanatos sa calci pe podeaua plina de microbi in picioarele goale. In plus, e nepoliticos…

Citeste si: Cum sa previi raul de miscare in avion

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zborul confortabil cu avionul nu este o fita, ci o necesitate. Nu vrei, spre exemplu, sa tremuri...
Zborurile aerine low cost sunt preferate de o mare parte a celor care calatoresc cu avionul. Asta,...
Avionul reprezinta o forma moderna de transport, utilizata din ce in ce mai frecvent pe intreg Mapamondul....