Afla cum va fi vremea cu ajutorul...cafelei

Afla cum va fi vremea cu ajutorul...cafelei

Oamenii au crezut in superstitii, din cele mai vechi timpuri. In zilele noastre, acestea au ramas aproape la fel de puternice si de folosite de multe persoane. Aproape ca nu exista obiect despre care sa nu se spuna ca are influente pozitive sau negative asupra unui om. Insa demonstratia pe care ti-o vom face, acum, ar putea fi, mai degraba, confundata cu o superstitie. E vorba, de fapt, de o chestiune logica. Concret, putem prevedea starea vremii folosind....cafeaua!

Poti afla starea vremii folosind o ceasca de cafea? Da si nu e deloc dificil.

Ce trebuie sa faci:

- prepara o cafea tare la ibric;

- toarna cafeaua(impreuna cu putin lapte si zahar) intr-o ceasca si urmareste in ce directie se misca bulele de aer care se formeaza;

Cum interpretezi:

- bulele de aer s-au adunat in centru? Atunci presiunea atmosferica este ridicata.Suprafata cafelei este mai inalta in centru, iar bulele de aer vor fi atrase catre cel mai inalt punct al sau? E foarte posibil sa fie vreme frumoasa.

- bulele de aer se misca rapid spre marginile cesti? Cerul va fi senin pentru urmatoarele 12 ore, inseamna ca vazduhul va fi senin in urmatoarea jumatate de zi.

Explicatie. Nivelul presiunii atmosferice determina suprafata cafelei sa devina usor concava sau convexa, iar asta determina bulele de aer ce se formeaza sa se miste intr-o anumita directie, cu o anumita viteza.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cafeaua este o bautura savurata pe intreg Mapamondul. Consumata in mod corect, e sanatoasa si ne trezeste...
Cafeaua se poate varsa pe covor, cand ti-e lumea mai draga. Un astfel de accident poate parea...
Parul tau nu straluceste tocmai cum ti-ai dori? Ai incercat o multime de produse de pe piata...