Cele mai calduroase destinatii de iarna

Cele mai calduroase destinatii de iarna

Iarna in Romania nu mai este la fel de dura cum era , de exemplu, in urma cu 20 ani. Perioadele geroase sunt scurte, iar zapada de 2 metri de care am auzit de la bunicii nostri nu se mai asterne. Cu toate acestea, iarna e suficient de frig in tara noastra incat sa se instaleze disconfortul. Daca nu-ti place vremea de iarna de la noi, poti incerca destinatii in care temperaturile nu scad, in aceasta perioada, sub 20 grade!

Sigur ca destinatiile calduroase pe timp de iarna necesita un buget consistent. Poti sustine o vacanta prelungita in aceste zone? Sau poate ai un job remote care iti permite sa lucrezi de departe? In oricare dintre situatii, destinatiile de mai jos sunt pentru tine.

Cele mai calduroase destinatii de iarna:

MALDIVE:

- ajungi pe calea aerului in minimum 12 ore, in functie de linia aeriana aleasa;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: decembrie–aprilie;

- temperatura medie de iarna: 28 grade Celsius.

Nu exista un moment nepotrivit pentru a merge in Maldive. Aici exista insulite formidabile. Orice ai alege – insulite minuscule de nisip, fantezie, naufragiate, majoritatea cu statiuni de inalta calitate, cu diferite niveluri de frumusete. Chiar si oamenii care cred ca se vor plictisi in Maldive ajung sa iubeasca aceasta zona. Maldive sunt ideale pentru familie si pentru o nirvana desavarsita pe plaja.

Unde sa stai: Una dintre cele mai tari resorturi de lux este Gili Lankanfushi. Acesta se afla pe ceea ce ar putea fi cea mai frumoasa laguna din tara. De asemenea, te poti caza fara sa stai pe ganduri la Alila Kothaifaru pe insula naturala Kothaifaru. Aici ai parte de vegetatie luxurianta intre vile si de o atmosfera foarte intima.Daca vrei sa faci snorkelling , alege Emerald Faarufushi Resort Spa. Acesta este situat intr-unul dintre cei mai adanci atoli din Maldive, cei mai nordici, asigurand o varietate de viata marina pe care o poti admira printre corali.

CIPRU:

- ajungi pe calea aerului in minimum 4 ore si jumatate, in functie de linia aeriana aleasa;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: martie–mai; octombrie–noiembrie;

- temperatura medie de iarna: 22 grade Celsius.

Estul Marii Mediterane din jurul Ciprului poate fi racoros iarna, dar insula primeste mult soare pe tot parcursul anului, asa ca exista sanse mari sa ai parte de o vreme pentru tricou chiar si in lunile cele mai reci. Din martie, florile insulei incep sa umple zona, creand o imagine superba. Cipru reprezinta o optiune grozava si pentru familii, dispunand de o multime de hoteluri potrivite pentru copii.

Unde sa stai: Anassa din Latchi e in capul listei noastre. Ni se pare unul dintre cele mai bune hoteluri din Europa. Seria eleganta de cladiri albe este indragita de toata lumea, indiferent de  generatie. Are un club superelegant pentru copii, dar si spatii sic, odihnitoare, destinate exclusiv adultilor. Pentru un sejur fara copii, recomandam Amavi , un hotel stralucitor pe plaja, cu un restaurant de sushi de cea mai buna calitate pe acoperis. Gurmanzilor le va placea, cel mai probabil, Cap St George , cu restaurantul sau de la etajul sapte, care ofera o imagine de vis catre mare si o rotatie regulata de bucatari cu stele Michelin care au lucrat in intreaga lume.

DUBAI:

- ajungi pe calea aerului in minimum 4 ore si 55 minute, in functie de linia aeriana aleasa;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: noiembrie–martie;

- temperatura medie de iarna: 26 grade Celsius.

Pentru soare pe tot parcursul anului, plaje impecabile si servicii pe masura, Dubai este o alegere potrivita. The Palm, o plaja artificiala plina de hoteluri superbe, fiecare cu propriul sau petic imaculat de plaja, este ideal pentru vacantele de familie . Asadar, aici nu este doar despre zgarie-nori si mall-uri. De exemplu, Old Souk este o piata uriasa de bijuterii si oale sclipitoare, iar paraul Dubai Creek , cu apa sarata, iti indica, la un moment dat, faptul ca esti in apropierea hotelurilor de sapte stele si a partiilor de schi interioare. Doua noi cartiere (Dubai Design District si Al Quoz) au atras atentia si pe scena artistica internationala. Pentru a vedea orasul in cea mai buna lumina, viziteaza-l in noiembrie, cand nu este prea umed si te poti bronza cu bucurie la piscina toata ziua.

Unde sa te cazezi: Bab Al Shams, recent renovat, are acum o estetica luminoasa, contemporana, care ramane fidela radacinilor sale arabe, cu restaurante noi si vederi fantastice la apus. Pentru ceva glamour din lumea veche, exista palatul maximalist imbracat cu marmura Jumeirah Al Qasr. Nu in ultimul rand, mentionam Atlantis the Royal , care se autodescrie ca fiind cea mai luxoasa statiune experientiala din lume.

BALI:

- ajungi pe calea aerului in circa 16 ore. Depinde , evident, de linia aeriana aleasa;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: este cald pe tot parcursul anului, chiar daca exista si perioade cu ploi din abundenta, mai ales in perioada noiembrie-aprilie. Avantaj? In acest interval e si mai ieftin...

- temperatura medie de iarna: 27 grade Celsius.

Bali este o insula parca desprinsa din Rai, dar cu placeri pamantene. Aici chiar s-a dezvoltat un stil aparte: curat si contemporan, cu lemn inchis la culoare si alb de in. Petrecerile, de la rave-uri sub luna plina in golfuri ascunse pana la cool Potato Head Beach Club si The Lawn la locul de plaja boho despre care toata lumea vorbeste, Canggu. Exista multa diversitate aici: de glamping la buticuri sic. Exista, de asemenea, arta in Ubud . Exista spa-uri absolut peste tot. Sunt si plaje, desigur. Iar piscinele de aici sunt total diferite: de un verde elegant, jungly intens, invaluit de frunze tropicale. Vorbim despre acele piscine incredibile, cu vedere la padurea tropicala.

Unde sa te cazezi: Rezerva din timp si poti petrece o noapte intr-unul dintre cele mai populare Airbnb-uri din lume, The Hideout , o cabana de bambus cu doua etaje care ofera un aspect magic. In Ubud, Capella Ubud este o tabara in jungla de inspiratie africana, care gazduieste 22 de apartamente cu dormitor, cu terase intinse in aer liber si piscine private. La marginea raului Uyung, Mandapa, o rezervatie Ritz-Carlton are un templu stralucitor, vile spatioase cu vedere la jungla si tratamente spa oferite de renumitul vindecator intuitiv Ibu Ketut Mursi. 

SEYCHELLES:

- ajungi pe calea aerului in circa 11 ore si 40 de minute, in functie de linia aeriana aleasa;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: octombrie–noiembrie;

- temperatura medie de iarna: 29 grade Celsius.

Aflate in deriva in Oceanul Indian , la peste 1500 km de cea mai apropiata coasta a Africii , Seychelles reprezinta cea mai buna evadare pe o insula fantasy. Arhipelagul e mangaiat de soare pe tot parcursul anului, dar exista si o perioada ploioasa. Perioada umeda din Seychelles se intinde intre noiembrie si martie, insa  temperaturile nu devin niciodata neplacute( se invart in jurul a 24 grade noaptea, pana la 29 in timpul zilei, pe tot parcursul anului). Octombrie este o luna grozava pentru a face plaja.

Unde sa te cazezi : statiunile sale pe insula privata – Insula Nord , Insula Denis , Six Senses Zil Pasyon – sunt probabil cele imai incarcate de senzatie din lume. Printul William si ducesa Kate au facut luna de miere pe Insula Nordului, desi cei de la hotel sunt prea discreti pentru a admite asta.

MAURITIUS:

- ajungi pe calea aerului in circa 18 ore;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: mai-decembrie;

- temperatura medie de iarna: 28 grade Celsius.

Ceea ce are Mauritius in plus fata de vecinii sai din Oceanul Indian, Seychelles si Maldive, este dimensiunea si diversitatea sa naturala. Plajele sale sunt inca paradisuri tropicale, unde poti inchiria o masina si poti explora pentru a descoperi propriul golf parasit, poti conduce sau face drumetii pe dealurile impadurite, poti inchiria o barca si poti face snorkeling sau scufundari intr-o lume subacvatica extraordinara. Mauritius are o oarecare reputatie pentru statiunile prea ingrijite – dar are si unele dintre cele mai bune hoteluri de plaja din lume. Exista chiar si mici hoteluri de tip boutique chiar pe plaja. Cele mai potrivite luni pentru a merge in Mauritius sunt septembrie, octombrie si noiembrie, cand este cald, dar nu exagerat de cald (in medie 25-28 grade Celsius in timpul zilei, iar noaptea undeva intre 17 si 19 grade) si in perioada cea mai uscata (sezonul ploios din Mauritius tine din ianuarie pana in aprilie).

Unde sa te cazezi: cel mai spectaculos sejur ar putea fi la Shangri-La Le Touessrok , o evadare privata pe insula cu doua terenuri de golf, un spa in stil pagoda si un restaurant de sushi. Pentru o atmosfera distractiva in stilul casei din Soho, incearca Lux Grand Baie – exista un DJ langa piscina, o pista de atletism pe acoperis si un club de noapte sub fabulosul sau restaurant asiatic Ai KISU.

INSULELE CANARE:

- ajungi pe calea aerului in minimum 6 ore;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: pe tot parcursul anului;

- temperatura medie de iarna: 22 grade Celsius.

Este vara tot timpul in Canare, temperaturiile medii find de 20 grade pe tot parcursul anului. Pe langa destinatiile cunoscute – Gran Canaria , Tenerife , Fuerteventura, Lanzarote – exista trei insule mai mici, care sunt mai putin vizitate: La Palma , El Hierro si La Gomera .

Unde sa te cazezi: Iti recomandam Ritz-Carlton din Tenerife, un palat maur, roz pastel, cu un hotel cu opt restaurante, cateva piscine si un spa.

INSULELE THAILANDEI:

- ajungi pe calea aerului in 13 pana la 16 ore, in functie de destinatia aleasa;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: noiembrie-martie

- temperatura medie de iarna: 32 grade Celsius.

Insulele Thailandei sunt aparte. Nisip alb, cabane de plaja rustic-chic, un hamac care se leagana usor intre doi palmieri in timp ce marea turcoaz loveste tarmul... Exista zeci de optiuni in zona. Fiecare ofera ceva cu totul diferit, de la super-spa-urile din Koh Samui pana la plajele din Koh Lipe, in timp ce Koh Lanta ramane o insula superlinistita, cu locuri minunate pentru a sta pe plajele care se intind pe kilometri.

Unde sa te cazezi: in Phang Nga, Six Senses Yai Noi se creeaza o experienta perfecta de naufragiu, printr-o colectie de vile cu acoperis de paie cu stilf si o piscina pe un deal. Daca te indrepti spre Phuket, Amanpuri are o locatie speciala pe plaja Pansea, plus o selectie impresionanta de restaurante si un centru spa de ultima ora. Pentru copii, exista complexul InterContinental Khao Yai, cu tematica feroviara(are vagoane de cale ferata de epoca reciclate, care servesc drept apartamente, si o cabina de bilete de odinioara).

PENINSULA YUCATAN, MEXIC:

- ajungi pe calea aerului in putin peste 20 ore;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: noiembrie-martie;

- temperatura medie de iarna: 24 grade Celsius.

Peninsula Yucatán din Mexic, aflata pe coasta Atlanticului, reprezinta un amestec magic de culturi antice si pline de viata. Inoata in ceynoturile sale verzi, descopera temple, saluta soarele pe plaja din Tulum. Mergi in Merida coloniala. Plimba-te descult pe Isla Holbox.

Unde sa te cazezi: Hotelul Esencia , indragit de celebritati precum Bella Hadid si Lupita Nyong o, este primul pe lista noastra de recomandari. De asemenea, incearca Habitas Bacalar , un mic hotel, cu doar 34 de camere. Aici vei avea parte de un sejur aparte, pe drumuri batute care gazduiesc vanzatori locali ce folosesc tehnici traditionale de gatit mayasa.

BERMUDE:

- ajungi pe calea aerului in 16 ore;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: octombrie-martie;

- temperatura medie de iarna: 24 grade Celsius.

Arhipelagul Bermude din Atlantic, decor mitic pentru Tempesta lui Shakespeare, este un tinut de plaje roz si case roz. . Plajele sale cu nisip roz sunt, de asemenea, minunate. Cele aflate de-a lungul South Shore sunt mandria insulei. Horseshoe Bay este cel mai cunoscut si cel mai aglomerat, desi Warwick Long Bay  este la fel de ademenitor.

Unde sa te cazezi: ne place Hamilton Princess  Beach Club , un refugiu din secolul al XIX-lea situat chiar in portul capitalei.

CALIFORNIA:

- ajungi pe calea aerului in aproape 16 ore;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: pe tot parcursul anului;

- temperatura medie de iarna: 21 grade Celsius.

Statul de Aur este o porecla potrivita. California reprezinta unul dintre cele mai insorite state din SUA, cu ierni blande, ploi putine si mult soare, mai ales in sud. Pentru o excursie clasica in America, inchiriaza o decapotabila si mergi pe traseul Coastei Pacificului. State Route 1 are peste 885 km, de la Leggett pana la Malibu. Vei avea parte de vederi superbe pe traseu, iar cea mai buna sectiune este cea de la San Francisco prin Monterey si San Simeon pana la San Luis Obispo, desi la nord de San Francisco traseul este mai salbatic si mai putin aglomerat. Scopul este sa conduci spre sud, pentru a fi mai aproape de mare.

Unde sa te cazezi: in Los Angeles, The Hoxton propune o doza sanatoasa de fler european pe Coasta de Vest. Pentru un sejur clasic, Shutters on the Beach din Santa Monica este propunerea noastra. In San Francisco, Proper propune un sejur plin de viata, fiind indragit pentru decorul sau eclectic si barul vechi de pe acoperis, Charmaine s.

AFRICA DE SUD:

- ajungi pe calea aerului in putin peste 15 ore;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: noiembrie–martie

- temperatura medie de iarna: 27 grade Celsius.

Se afla intr-o alta emisfera, dar are acelasi acelasi fus orar cu noi. In Cape Town si nu numsi exista peisaje uimitoare, plaje uluitoare, vinuri de clasa mondiala si mancaruri fabuloase. Cea mai celebra portiune de coasta a tarii este glorioasa Garden Route. Cu toate acestea, in cealalta directie, o excursie rutiera prin Western Cape reprezinta o alternativa plina de satisfactii. Vremea este ideala in decembrie si ianuarie. Coasta Overberg, mai putin explorata, are plaje largi, restaurante si crame bune si o rezervatie de coasta senzationala despre care nici macar localnicii nu stiu foarte multe.

Unde sa te cazezi: in Cape Town, viziteaz The Silo , care se afla deasupra Muzeului de Arta Africana. La putin peste o ora de mers cu masina, Leeu Estates din Franschhoek reprezinta un loc artistic pentru relaxare dupa safari.

CUBA:

- ajungi pe calea aerului in aproape 17 ore;

- perioada in care iti recomandam sa mergi: octombrie–aprilie;

- temperatura medie de iarna: 27 grade Celsius.

Cu clima sa minunata din Caraibe, zilele calde si insorite si ploile rare, Cuba este o destinatie sigura pe timp de iarna. Plajele de pe coasta de sud atrag cei mai multi turisti, dar exista multe dincolo de nisipurile marginite de palmieri. Havana are cladirile sale colorate in nuante pastelate, trabucuri si Cadillac-uri, in timp ce arhitectura coloniala spaniola perfect conservata din Trinidad, protejata de UNESCO, face ca orasul sa se simta pierdut in timp. De asemenea, vei gasi aici rezervatii naturale, paduri luxuriante, munti si plantatii de tutun.

Unde sa te cazezi: Gardens Havana este o pensiune supertare intr-o casa de oras renovata din Havana.

Mai sunt si alte destinatii calde pe timp de iarna, insa nu vrem sa te bulversam cu prea multe. Viziteaza macar una dintre cele recomandate si garantat vei trai o experienta de neuitat!

Citeste si: 12 plaje necunoscute pentru vacanta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Poti amenaja casa si in sezonul rece, chiar daca e mai dificil, iar lucrarile mai mari(constructie noua,...
Nu e nimic mai enervant decat sa te trezesti dimineata, sa iesi din casa si sa gasesti...
Cainele tau e nu e ferit de frig, chiar daca natura l-a inzestrat cu o blana mai...