1. Evita lipirea nisipului pe picioare. Nisipul se lipeste imediat pe talpi, asa ca iti va fi dificil sa te incalti cand pleci de pe plaja. Pentru a evita aceasta neplacere, foloseste pudra de talc.
Ce trebuie sa faci: Umple o bucata de panza(un tifon) cu pulbere si leag-o bine, astfel incat sa nu pierzi pudra pe drum. Inainte de a parasi plaja, da-ti cu pudra pe picioare. Talcul va absorbi toata umiditatea, iar cele mai mici granule de nisip vor cadea, cu usurinta, de pe piele.
2. Cum sa eviti pierderea cheilor de la masina. Nu lua cheile la tine. Le poti ascunde in saptele rotii de la masina!
Ce trebuie sa faci: Leaga cheile de o crenguta sau de o tulpina de planta. Fixeaza-le apoi in spate-le rotii(pe janta). Vor sta atarnate si nimeni nu le va observa. Ai grija sa nu vada cineva cand faci asta!
3. Protejeaza obiectele de valoare. Cand te afli pe plaja, de multe ori nu ai unde sa pui obiectele de valoare si nu este deloc o idee buna sa le lasi nesupravegheate.
Ce trebuie sa faci: Pune, pur si simplu cheile, telefonul, banii etc intr-un scutec si infasoara-le bine. Un asemenea obiect nu este deloc atractiv pentru hoti. Nimeni nu se va atinge de scutec si astfel lucrurile tale vor fi in siguranta.
4. Cum sa eviti o durere de cap. Schimbarea brusca a presiunii care apare atunci cand te scufunzi sub apa poate provoca o durere de cap. Din fericire, exista o modalitate de a preveni asta.
Ce trebuie sa faci: inainte de a intra sub apa, tine-ti respiratia pentru 5-10 secunde. Apoi, respira profund. Repeta acest proces de 2 ori. Corpul tau se va adapta noii presiuni si nu vei avea nicio durere de cap.
5. Pastreaza-ti telefonul uscat
Ce trebuie sa faci: Pune telefonul intr-o punga de plastic cu fermoar(impermeabila). Scoate, apoi, aerul din interior cu ajutorul unui pai. inchide punga si gata! Acum, telefonul tau e rezistent la apa!
6. Urechi infundate. Daca ai scos apa din urechi, dar inca te simti infundat, e necesar sa restabilesti presiunea naturala din urechea interioara.
Ce trebuie sa faci: Umfla un balon obisnuit, in timp ce te tii de nas. La un moment dat, in timpul acestui proces, vei auzi un sunet slab ca un clic. Asta indica faptul ca presiunea din ureche a revenit la normal.
7. O bautura racoritoare obtinuta rapid
Ce trebuie sa faci: Inainte de a merge la plaja, umple pe sfert o sticla de plastic cu apa si ingheat-o la congelator. Cand vei aveai nevoie de o bautura rece, dupa o lunga perioada de timp petrecuta la soare, poti turna respectiva bautura in sticla. Se va raci imediat.
8. Protejeaza incaltamintea de razele soarelui
Ce trebuie sa faci: Daca sandalele tale stau in soare cateva ore bune, vor deveni impracticabile, deoarece iti vor arde talpile. Pentru a evita aceasta neplacere, intoarce sandalele cu talpile in sus, inca de cand ajungi pe plaja.
9. Protejeaza telefonul de apa si de nisip
Ce trebuie sa faci: Infasoara telefonul in folie de plastic. Astfel, vei putea intra chiar si in apa cu mobilul. Totusi, touchpad-ul s-ar putea sa nu functioneze la temperaturi mai scazute.
10. Sucul congelat de aloe vera ajuta la arsuri. Sucul de Aloe vera contine substante care vindeca ranile, reduc inflamatiile si retin umiditatea. Reprezinta, de asemenea, o modalitate excelenta de a face fata arsurilor solare.
Ce trebuie sa faci: Cumpara un gel de aloe vera si ingheata-l intr-o tava pentru cuburi DE gheata. Apoi, poti aplica gelul congelat pe fata, pe brate, pe spate sau in orice loc ai suferit arsuri. Pielea se va revigora, iar durerile se vor calma.