Vacanta. Lucruri mai putin cunoscute dar importante despre hoteluri

Vacanta. Lucruri mai putin cunoscute dar importante despre hoteluri

Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul tau liber, trebuie sa organizezi totul ca la carte si sa cunosti cateva secrete legate de hoteluri. Vei economisi, astfel, bani si vei evita situatiile neplacute.

Lucruri mai putin cunoscute dar importante despre hoteluri:

Altcineva poate obtine aceeasi camera la jumatate din pret. Hotelurile sunt gata sa inchirieze mai ieftin ultimele camere ramase libere. Totusi, managerii nu doresc sa afiseze astfel de preturi public, deoarece exista intotdeauna sansa ca un alt turist sa rezerve o camera la pret intreg, in ultimul moment. Prin urmare, camerele sunt afisate pe site-urile de rezervare in orb : preturile de acolo sunt mici, iar numele hotelului este afisat numai dupa ce platesit. Vei vedea doar numarul de stele, tipul camerei si lista serviciilor. Poti alege doar zona in care doresti sa stati, iar rezervarea nu poate fi anulata. Sfat: rezerva camera dupa ora 18:00. Este mai ieftin decat dimineata.

Poti negocia rezervarea unei camere. Un hotel poate plati si 30% comision un site de rezervari. Practic, daca rezervi direct la hotelul respectiv, poti obtine o reducere substantiala, mai ales daca e vorba de un hotel mic, ce nu face parte dintr-un mare lant hotelier.

Hotelurile ofera anumite servicii gratuite. La check-in, intreaba despre serviciile gratuite pe care hotelul le ofera.. Apa plata(imbuteliata), serviciile de coafor, incarcatoare de telefon si jocurile de societate sunt , de obicei, servicii gratuite in regimul hotelier. De asemenea, receptia hotelului iti poate oferi: un taxi gratuit, rezervare de bilete pentru un concert/ o masa intr-un restaurant sau servicii medicale(vor contacta medicul pentru tine). In unele cazuri, poti beneficia de micul dejun in camera.

Poti fi trimis/a la alt hotel fara acordul tau. Hotelurile practica, adesea, suprarezervarea(overbooking): permit oamenilor sa rezerve mai multe camere decat sunt disponibile, ca garantie ca toate camerele vor fi ocupate (in caz ca se anuleaza o rezervare sau mai multe). Daca ti se cere sa te muti la alt hotel, ai dreptul sa soliciti o camera de clasa superioara sau servicii suplimentare. De exemplu, un tur gratuit.

Camera nu este intotdeauna igienizata cum trebuie. Trebuie sa intelegi ca nu esti primul oaspete din acea camera. Asadar, fii atent/a la lucrurile folosite. Verifica lenjeria, foloseste pahare de unica folosinta si cumpara o sticla cu apa. Evita sa folosesti vasele din camera. De multe ori, sunt curatate deficitar doar cu apa de la chiuveta...

Camerele nu sunt la fel. Cand doresti sa aelegi o camera, receptionerul iti poate spune ca toate camerele hotelului respctiv sunt identice. Nu e chiar asa. Unele au priveliste mai buna, bai mai performante, televizoare de ultima generatie etc. Ofera-i receptionerului un bacsis si iti va da o camera mai buna:

Receptionerii fac recomandari mai scumpe. Daca vrei sa iei masa, nu cere parerea receptionerului. Iti va recomanda un restaurant care il plateste pentru a-i aduce clientii. Nu ar fi o problema neaparat, insa risti sa mergi intr-un loc cu mancare nu tocmai buna si foarte scumpa. Mai bine cauti recenzii pe internet.

Plangerile au, in general, ecou. Daca nu esti multumit de servicii, fa plangere la receptie sau ofera calificative negative pe internet! Hotelierii nu vor sa isi reduca ratingul din cauza recenziilor negative, astfel incat , pentru a va multumi, va pot oferi servicii suplimentare sau reduceri . Vorbeste politicos, intreaba cine va rezolva problema si cheama administratorul.

Miniseifurile nu sunt sigure. Miniseiful din camera nu ofera siguranta dorita. Daca ai lucruri deosebit de valoroase, roaga-l pe receptioner sa le pastreze in seiful hotelului si sa iti dea o chitanta. Acest seif este, de obicei, asigurat.

Citeste si: Cum sa te comporti in camera de hotel. Cateva reguli nescrise

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiar si un animal de companie poate deveni o atractie turistica. De asemenea, el poate fi evaluat...
Vacanta este , probabil, pentru cei mai multi unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Relaxare,...
E vremea vacantei, a relaxarii. Poate ai hotarat sa mergi pe litoralul romanesc, pe cel bulgaresc sau...