Cum sa pacalesti apropiatii de 1 aprilie

Cum sa pacalesti apropiatii de 1 aprilie

Ziua pacalelilor este intotdeauna sarbatorita pe 1 aprilie. In aceasta zi, oamenii fac diverse farse rudelor sau prietenilor. Traditia a aparut inca din secolul al XVI-lea.

Originea sarbatorii este plasata, de anumiti istorici, in Evul Mediu. De 1 aprilie, Sfantul Sisoe obisnuia sa-l pacaleasca pe Sfantul Antonie, sustinand ca l-a vazut pe diavol usurandu-se in strachina cu mancare a acestuia sau prefacandu-se ca a reusit sa invie din morti diverse victime ale unei epidemii de ciuma.

O alta explicatie pentru aparitia acestei sarbatori e legata de Sfantul Fesbuchie. Acesta locuia in apropierea unui iaz in care scufundase cativa busteni si pe care mergea la inceputul lunii aprilie, dandu-le impresia pelerinilor ca poate merge pe apa, la fel ca Iisus.

Alti istorici sustin ca traditia de 1 aprilie a fost declasanta in 1564, cand regele Carol al IX-lea al Frantei ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe 1 aprilie pe 1 ianuarie. Intrucat la vechiul An Nou (1 aprilie) se obisnuia sa se imparta, s-a continuat impartirea de daruri si dupa 1564. Acestea s-au transformat in farse si in glume nevinovate.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pamantul e plin de locuri superbe, care merita vizitate. Din pacate, unele sunt foarte periculoase. In aceasta...
Femeile se inroleaza din ce in ce mai frecvent in randul fortelor armate. E un trend general,...
Psihologia ne poate spune multe despre abilitatile, talentele, caracterul si personalitatea unei persoane. Concluzii se pot trage...